جلد 9، شماره 4 - ( زمستان 1384 )                   جلد 9 شماره 4 صفحات 189-181 | برگشت به فهرست نسخه ها

A. Hassanabadi, H. Nassiri Moghaddam, H. Kermanshahi, J. Pourreza, D. Korver. Determination of Bicarbonate Retention Factor to Use in Indicator Amino Acid Oxidation Technique in Broiler Breeder Hens. jwss 2006; 9 (4) :181-189
احمد حسن آبادی ، حسن نصیری مقدم ، حسن کرمانشاهی ، جواد پوررضا ، داگلاس کورور . تعیین فاکتور ابقای بیکربنات به منظور استفاده در روش اکسیداسیون اسید آمینه شاخصدر مرغ‌های مادر گوشتی. علوم آب و خاک. 1384; 9 (4) :181-189

چکیده:   (19030 مشاهده)
در این آزمایش هفت قطعه مرغ مادر گوشتی در سن60 هفتگی، سوند گردنی را از طریق جراحی دریافت کردند. از تزریق وریدی بیکربنات نشان دار به مدت دو دوره 30 ساعتی جداگانه (مطالعه اول و دوم) برای تعیین ابقای کربن نشان دار استفاده شد. دو ساعت پس از شروع تزریق وریدی بیکربنات، دفع دی اکسید کربن نشان دار تنفسی پرندگان به حالت ثابت رسید. در این حالت، میزان بازیافت و ابقای دی اکسید کربن نشان دار در مطالعه اول به ترتیب 09/91 و 91/8 درصد و در مطالعه دوم به ترتیب 55/87 و 45/12 درصد بود. به طور کلی میانگین بازیافت دی اکسید کربن نشان دار تنفسی در این آزمایش، 32/89 درصد و ابقای آن 68/10 درصد تعیین گردید. تخم‌گذاری و یا عدم تخم‌گذاری و دوره نوری آزمایش اثر معنی‌داری (P<0.05) بر ابقای دی اکسید کربن نشان دار نداشت. پرندگان پس از تغذیه در مقایسه با زمان عدم تغذیه، به طور معنی‌داری دی اکسید کربن نشان دار تنفسی کمتری دفع کردند. با توجه به نتایج این آزمایش، در صورت استفاده از اطلاعات تصحیح نشده برای کربن نشان دار باقی مانده در بدن در آزمایش‌های مربوط به تعیین احتیاجات اسیدهای آمینه با روش اکسیداسیون اسید آمینه شاخص، تخمین احتیاجات در مرغ‌های مادر گوشتی با 68/10 کاهش همراه خواهد بود.
دریافت: 1386/10/19 | انتشار: 1384/10/25