S. Maghsoud Lou, A. Golian, F. Eftekhar Shahroudi, M. Nassiri Mahallati, H. Kermanshahi. Effect of Energy Level and Time of Feed Replacement from Starter to Finisher Diets of Broilers Weighted Less than Two kg. jwss 2003; 7 (3) :153-161
URL:
http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-451-fa.html
شهریار مقصودلو ، ابوالقاسم گلیان ، فریدون افتخار شاهرودی ، مهدی نصیری محلاتی ، حسن کرمانشاهی . اثر میزان انرژی و زمان تعویض جیرههای پیشدان به پسدان بر عملکرد تولیدی جوجههای گوشتی با وزن کمتر از دو کیلوگرم. علوم آب و خاک. 1382; 7 (3) :153-161
URL: http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-451-fa.html
چکیده: (19819 مشاهده)
در یک طرح کاملاً تصادفی به صورت فاکتوریل 3×3 و با 5 تکرار 10 قطعهای، 450 جوجه خروس یک روزه آرین با سه میزان انرژی جیره (2800، 3000 و 3200 کیلوکالری انرژی قابل متابولیسم در کیلوگرم جیره) تغذیه شدند. دوره پرورش جوجهها به دو مرحله آغازین و پایانی تقسیم و به جوجهها دو جیره پیشدان و پسدان داده شد. جیرههای آغازین و پایانی در سه سن 16، 21 و 26 روزگی تعویض گردید. پس از این تعویض، جیره پایانی تا سن 42 روزگی به طور آزاد در اختیار جوجهها قرار گرفت. افزایش میزان انرژی و زمان استفاده از جیره متراکمتر پیشدان باعث بیشتر شدن افزایش وزن جوجهها و بهبود ضریب تبدیل خوراک، در سن 26 روزگی شد (01/0>P). ضریب تبدیل انرژی در سن 26 روزگی با کاهش انرژی جیره و افزایش زمان تعویض جیره پیشدان و پسدان، کاهش معنیدار یافت (01/0>P). در سن 42 روزگی، زمان تعویض جیره پیشدان و پسدان اثر معنیداری بر ضریب تبدیل خوراک و ضریب تبدیل انرژی نداشت، ولی با افزایش زمان استفاده از جیره پیشدان، جوجهها افزایش وزن بیشتری پیدا کردند (P<0.05). اثر تداخل انرژی و زمان تعویض جیره پیشدان و پسدان بر ضریب تبدیل خوراک و ضریب تبدیل انرژی در فاصله سنی 1-42 روزگی معنیدار شد (P<0.05). نتایج این آزمایش نشان داد که برای تولید جوجههای گوشتی با وزن تقریبی کمتر از دو کیلوگرم، افزایش میزان انرژی و زمان استفاده از جیره پیشدان، عملکرد عمومی را بهبود خواهد بخشید.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومی دریافت: 1386/10/19 | انتشار: 1382/7/23