N. Miran, A. Samadi. Evaluation of Nutritional Status of Sugar Beet Using Diagnostic and Recommendation Integrated System (DRIS) in Comparison with Deviation from Optimum Percentage (DOP) in Western Azerbaijan Province. jwss 2012; 16 (61) :197-206
URL:
http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-2439-fa.html
، nasermiran@yahoo.com
چکیده: (12076 مشاهده)
به منظور تعیین اعداد مرجع و شاخصهای DRIS در چغندرقند(Beta Vulgaris L.) و مقایسه آنها با شاخصهای DOP، 57 نمونه برگ از مزارع چغندرقند در استان آذربایجان غربی جمعآوری و غلظتهای عناصر غذایی N، P، K، Ca، Mg، Fe، Zn، Mn، Cu و B تعیین شدند. مزارع با توجه به مقدار عملکرد به دو گروه مزارع با عملکرد بالا و پایین تقسیم شدند. نرمها و شاخصهای DRIS محاسبه و دامنه کفایت غلظت عناصر غذایی پرنیاز و کم نیاز تعیین شدند. دامنه کفایت عناصر غذایی در برگهای چغندرقند برای عناصر غذایی N، P، K، Ca، Mg بهترتیب: 4/5-0/3، 47/0-21/0، 7/3-7/1، 6/1-55/0، 34/0-19/0 درصد و برای عناصر Fe، Zn، Mn، Cu و B بهترتیب: 168-24، 19-10، 138-42، 14-10و 20-9 میلیگرم بر کیلوگرم بودند. براساس شاخصهای DRIS و DOP در بین عناصر بهترتیب فسفر (P) و مس (Cu) منفیترین شاخصها را داشتند. شاخصهای تعادل تغذیهای DRIS وDOP در کلیه مزارع با عملکرد پایین، خیلی بیشتر از صفر بود که نشاندهنده عدم تعادل تغذیهای در این مزارع بود. مقایسه روشهای DRIS و DOP نشان داد که هر دو روش در تفسیر نتایج تجزیه برگی نتایج مشابهی را ارائه میدهند
واژههای کلیدی: نرم،
چغندرقند،
DRIS وDOP
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومی دریافت: 1391/10/7 | انتشار: 1391/7/24