Khademi O, Moustofi Y, Zamani Z, Fatahi Moghaddam M. Effects of Postharvest Ethanol Application on Astringency Removal and Fruit Quality of Persimmon (
Diospyros kaki Thumb.). jwss 2008; 12 (43) :19-27
URL:
http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-818-fa.html
خادمی اورنگ، مستوفی یونس، زمانی ذبیح اله، فتاحی مقدم محمد رضا. اثر محلول پاشی پس از برداشت اتانول بر رفع گسی و برخی از ویژگیهای مهم میوه خرمالو
( Diospyros kaki Thumb.). علوم آب و خاک. 1387; 12 (43) :19-27
URL: http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-818-fa.html
چکیده: (27586 مشاهده)
در این آزمایش پاسخ میوه خرمالوی رقم کرج، در مرحله پس از برداشت، نسبت به تیمار اتانول به منظور کاهش گسی بررسی و نیز اثر این تیمار بر برخی از ویژگیهای مهم میوه مطالعه گردید. میوههای خرمالو در سه مرحله مختلف برداشت و در هر مرحله با توجه به نتایج آزمایش مرحله قبل، آزمایش جداگانهای طراحی و اجرا شد. بهترین تیمار رفع گسی اتانول در این مطالعه، کاربرد 10 میلیلیتر اتانول 38% به ازاء هر کیلوگرم میوه و در مدت زمان 48 ساعت شناخته شد. زمان نگهداری پس از تیمار با وجود نرم شدن بافت میوه و آزاد سازی بیشتر پکتین محلول تأثیری بر کاهش غلظت تانن محلول نداشت. نتایج آزمایش نشان داد که تیمارهای اتانول و شرایط دمایی آزمایش سفتی بافت میوه را کاهش و رنگ زمینه میوه را افزایش دادند، اما تأثیر تیمارهای اتانولی بیشتر از تأثیر شرایط دمایی بود. شرایط دمایی تولید اتیلن را افزایش داده و از این طریق سفتی بافت میوه را کاهش و شاخص رنگ زمینه میوه را افزایش داد. تیمار اتانول تأثیر قابل ملاحظهای بر تولید اتیلن نداشت و تغییرات ایجاد شده توسط آن ناشی از تأثیر مستقیم تیمار اتانول یا عواملی غیر از اتیلن بوده است.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومی دریافت: 1387/5/23 | انتشار: 1387/1/27