جلد 1، شماره 2 - ( دو فصلنامه 1376 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 83-77 | برگشت به فهرست نسخه ها

Sharifnabi B, Nekoei A. Study on Sainfoin Seed Mycoflora in Iran. jwss 1997; 1 (2) :77-83
شریف نبی بهرام، نکوئی اصغر. مطالعه میکوفلور بذر اسپرس در ایران. علوم آب و خاک. 1376; 1 (2) :77-83

به منظور بررسی میکوفلور بذر اسپرس، نمونه‌های بذری این محصول از استانهای مختلف اصفهان، اردبیل، زنجان، آذربایجان شرقی جمع‌آوری گردید. نیمی از بذور مورد بررسی پس از ضدعفونی سطحی و نیمی دیگر بدون ضدعفونی سطحی روی محیطهای MA ،SMA، PDA،  کاغذ و نیز ماسه استریل مرطوب کشت گردیده و در حرارت 25 درجه سانتیگراد و تحت تابش 12 ساعت نور فلورسنت نگهداری شدند. هفت روز بعد قارچهای رشد کرده بر روی این بذرها به طریق تک اسپور و کشت نوک ریسه‌ای خالص سازی و برای شناسائی به محیطهای کشت اختصاصی منتقل شدند. از میان قارچهای به دست آمده از بذور اسپرس مناطق مختلف، چهار نوع قارچ Alternaria، Aspergillus، Penicillium، Rhizopus شیوع بیشتری داشتند، ولی قارچهای Ulocladium، Cladosporium، Fusarium، Mucor، Nigrospora، Trichothecium، Stemphylium و Botrytis به میزان کمتری از این بذرها جداسازی شدند. با استفاده از روش شستشوی سطحی بذور، قارچهای Uromyces و Oidiopsis نیز در بذرهای اسپرس شناسائی گردیدند.
واژه‌های کلیدی: اسپرس، میکوفلوربذر
دریافت: 1386/10/19 | انتشار: 1376/7/23