جلد 25، شماره 3 - ( علوم آب و خاک - پاییز 1400 )                   جلد 25 شماره 3 صفحات 318-305 | برگشت به فهرست نسخه ها

Pakmanesh M, Mousavi Jahromi H, Khosrojerdi A, Hassanpour Darvishi H, Babazadeh H. Analysis of Earth Dam Body Behavior under Rapid Drawdown Conditions in Reservoir Water Level by Laboratory and Numerical Methods. jwss 2021; 25 (3) :305-318
پاکمنش منصور، موسوی جهرمی سید حبیب، خسروجردی امیر، حسن پور درویش حسین، بابازاده حسین. تحلیل رفتار بدنه سد خاکی در شرایط افت ناگهانی تراز آب مخزن به‌روش آزمایشگاهی و عددی. علوم آب و خاک. 1400; 25 (3) :305-318

دانشگاه آزاد اسلامی، تهران ، khosrojerdi@srbiau.ac.ir
چکیده:   (2003 مشاهده)
تحقیق حاضر به بررسی آزمایشگاهی و نرم¬افزاری سد¬های خاکی همگن در حالت تخلیۀ ناگهانی مخزن می‌پردازد. در این پژوهش با به‌کارگیری مدل آزمایشگاهی، مدل عددی در حالت¬های مختلف اشباع بودن خاک مورد ارزیابی قرار داده شد. به‌منظور بررسی آزمایشگاهی تأثیر هدایت هیدرولیکی بر افت سریع سطح آب و به‌کارگیری پارامترهای هیدرولیکی مواد، جریان نشت در مدل توسط نرم‌افزار seep/w مدل‌سازی شد. اطلاعات ورودی به نرم‌افزار شامل، هدایت هیدرولیکی و مقدار حجم آب به‌ترتیب با انجام آزمایش¬ بار ثابت و با به‌کارگیری یک نفوذسنج دیسکی ارائه شد. پس از صحت¬سنجی هدایت هیدرولیکی با مدل عددی، نتایج با داده¬های آزمایشگاهی مقایسه شد. مقایسه بین تخلیه عددی و آزمایشگاهی نشان می¬دهد که مدل عددی تفاوت معناداری با مدل آزمایشگاهی ندارد. علاوه بر این، شبیه¬سازی¬های اشباع و غیراشباع نشان می¬دهد که مدل غیراشباع مطابقت زیادی با مدل آزمایشگاهی دارد. فرض بر این است که با توجه به شرایط افت، مدل¬های غیراشباع می¬توانند دقت زیادی را برای شبیه¬سازی جریان از طریق سد خاکی همگن به‌دست آورند.
دریافت: 1399/7/13 | پذیرش: 1399/12/10 | انتشار: 1400/9/10