جلد 24، شماره 1 - ( علوم آب و خاک - بهار 1399 )                   جلد 24 شماره 1 صفحات 267-251 | برگشت به فهرست نسخه ها

Maleki-Kakelar M, Yavari M. Field Scale Application of Microbial Induced Carbonate Precipitation in Soil Improvement: Challenges and Opportunities. jwss 2020; 24 (1) :251-267
ملکی کاکلر مهدی، یاوری محسن. کاربردهای میدانی رسوب میکروبی کربنات کلسیم در بهسازی خاک؛ چالش‌ها و فرصت‌ها. علوم آب و خاک. 1399; 24 (1) :251-267

1- گروه مهندسی شیمی، دانشکده فنی، دانشگاه زنجان ، mmaleki@znu.ac.ir
در سال‌های اخیر، بهسازی زیستی خاک بر پایه رسوب میکروبی کربنات کلسیم (MICP) به‌عنوان یک شاخه جدید در مهندسی ژئوتکنیک مطرح شده و هدف آن نیز بهبود خواص مکانیکی خاک است. امکان استفاده از MICP در حل مسائل ژئوتکنیکی از قبیل روانگرایی و فرسایش باعث شده این روش سازگار با محیط زیست، کم‌هزینه و مناسب به‌عنوان جایگزینی برای روش‌های متداول بهسازی خاک مطرح شود. با این‌حال، با وجود استفاده گسترده از این فناوری در مقیاس آزمایشگاهی، تعداد کمی از کاربردهای میدانی برای ارزیابی کارایی آن در مقیاس بزرگ اجرا شده است. از این‌رو، این مقاله بررسی جامعی در مورد این روش زیستی، نقش فرایندهای بیولوژیک در مهندسی ژئوتکنیک و عوامل تأثیرگذار فرایند به‌ویژه در کاربرد مقیاس بزرگ آن ارائه می‌کند. هدف اصلی این بررسی، ارزیابی پارامترهای اصلی محدود کننده اجرای روش در مقیاس میدانی است. در نهایت پیشرفت لازم برای استفاده صنعتی از این فناوری و چالش‌های اصلی پیش رو برای تحقیقات آینده قبل از کاربرد عملی آن به‌طور خلاصه مورد بحث قرار می‌گیرد.
دریافت: 1397/10/11 | پذیرش: 1398/5/12 | انتشار: 1399/3/10