جلد 23، شماره 2 - ( علوم آب و خاک - علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی- تابستان 1398 )                   جلد 23 شماره 2 صفحات 86-73 | برگشت به فهرست نسخه ها

Davodi H, Masjedi A R, Heidarneja M, Bordbar A, Kamanbedast A A. Investigation of the Effect of Cable on the Control of Scour around the Piles Group in the River. jwss 2019; 23 (2) :73-86
داودی حسین، مسجدی علیرضا، حیدرنژاد محمد، بردیار امین، کمان بدست امیر عباس. بررسی اثر استفاده از کابل در کنترل آبشستگی اطراف گروه پایه‌های پل در رودخانه. علوم آب و خاک. 1398; 23 (2) :73-86

2. گروه علوم و مهندسی آب‌، واحد اهواز‌، دانشگاه آزاد اسلامی‌، اهواز‌، ایران ، drmasjedi.2007@yahoo.com
در این مطالعه به‌منظور بررسی اثر کابل در کنترل آبشستگی در اطراف گروه پایه‌های پل‌، آزمایش‌هایی در یک فلوم آزمایشگاهی از جنس پلاکسی‌گلاس انجام گرفت. در این پژوهش‌ با قرار دادن یک پایه عمودی و دو پایه مایل ‌به‌صورت گروه پایه با دو زاویه مایل مختلف به‌همراه کابل به دور آنها در دو حالت با وجود کابل و بدون نصب کابل در اطراف آنها اقدام به انجام یک سری آزمایش شد. آزمایش‌ها با استفاده از سه قطر مختلف کابل‌، سه زاویه مختلف و سه دور ردیف کابل در یک شدت جریان ثابت در حالت آب زلال انجام شد. در انتهای هر آزمایش عمق آبشستگی اندازه‌گیری شد. نتایج این پژوهش نشان داد در کلیه شرایط‌، نصب کابل به دور پایه استوانه‌ای عامل ‌مؤثر در کاهش عمق آبشستگی در اطراف آن ‌می‌شود. در زاویه کابل 15 درجه و ‌سه ‌ردیفه بیشترین درصد کاهش عمق آبشستگی در پایه عمودی و گروه پایه مایل 28 و 38 درجه‌، به‌ترتیب حدود 43‌، 49 و 56 درصد در قطر نسبی کابل 1/0 مشاهده شده است. بنابراین در شرایط یکسان بیشترین درصد کاهش عمق آبشستگی در گروه پایه مایل 38 درجه در حدود 56 درصد ‌به‌دست آمد.
دریافت: 1396/11/1 | پذیرش: 1397/3/6 | انتشار: 1398/6/10