جلد 9، شماره 1 - ( بهار 1384 )                   جلد 9 شماره 1 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

J. Niazi, H. R. Fooladmand, S. H. Ahmadi, J. Vaziri. Water Requirement and Crop Coefficient of Wheat in Zarghan Area, Fars Province. jwss 2005; 9 (1) :1-8
جانب ا... نیازی ، حمیدرضا فولادمند ، سید حمید احمدی ، ژاله وزیری . نیاز آبی و ضریب گیاهی گندم در منطقه زرقان استان فارس. علوم آب و خاک. 1384; 9 (1) :1-8

این پژوهش در مزرعه تحقیقاتی مرکز تحقیقات کشاورزی فارس در منطقه زرقان در سال‌های 1378 تا 1381 به منظور تعیین نیاز آبی و ضریب گیاهی گندم رقم کراس آزادی به وسیله لایسیمتر انجام شد. بر اساس نتایج به دست آمده نیاز آبی گندم در سه سال آزمایش به ترتیب برابر 720، 712 و 674 میلی‌متر محاسبه شد. هم‌چنین با در نظر گرفتن روش پنمن مانتیت برای محاسبه تبخیر تعرق بالقوه گیاه مرجع، میانگین ضریب گیاهی مراحل چهارگانه رشد گندم به ترتیب برابر 37/0، 68/0، 11/1 و 51/0 به دست آمد. علاوه بر آن، به منظور برنامه‌ریزی آبیاری گندم در سال‌های آینده از یک طرف و عدم دسترسی کشاورزان به کلیه آمار هواشناسی از طرف دیگر، سعی شد رابطه‌ای برای تعیین نیاز آبی گندم در منطقه به دست آید. در این راستا از میانگین دهه‌ای آمار تبخیر از تشت کلاس A و ضریب گیاهی استفاده گردید.
واژه‌های کلیدی: نیاز آبی، ضریب گیاهی، گندم
دریافت: 1386/10/19 | انتشار: 1384/1/26