چکیده: (46496 مشاهده)
به منظور بررسی امکان رشد جبرانی با تغییر تراکم مواد مغذی جیره در جوجههای گوشتی ماده آمیخته آرین، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با استفاده از جیرههای استاندارد و رقیق طراحی و اجرا شد. در این تحقیق منظور از جیره استاندارد، جیره بیان شده در دفترچه راهنمای مدیریت پرورش جوجههای آمیخته گوشتی آرین، توصیه شده به وسیله شرکت سهامی طیور کشور بود. جیره رقیق هم جیرهای بود که بر حسب شرایط کشور در مرغداریهای ایران تهیه و مصرف میگردد. ولی در هر دو جیره نسبت انرژی قابل سوخت و ساز به مواد مغذی ثابت نگهداشته شده بود. جوجهها در هفت تیمار مورد بررسی، به ترتیب در دوران آغازین، رشد و پایانی از جیرههای استاندارد و استاندارد و استاندارد، استاندارد و رقیق و رقیق، رقیق و استاندارد و رقیق، رقیق و رقیق و استاندارد، رقیق و استاندارد و استاندارد، رقیق و رقیق و رقیق، و بالاخره استاندارد و استاندارد و رقیق استفاده کردند. هر تیمار دارای سه تکرار، و هر تکرار شامل 30 قطعه جوجه بود. آزمایش در فصل پاییز، روی بستر، با استفاده از 630 قطعه جوجه ماده آمیخته گوشتی آرین به مدت هشت هفته انجام شد. در این آزمایش مشخص شد در تیمارهایی که پس از اعمال جیره رقیق در دوره آغازین، از جیرههای استاندارد در دوران رشد و پایانی استفاده نمودند، افزایش وزن جوجهها کاهش معنیداری نسبت به دیگر تیمارها نداشت. اما میزان مصرف خوراک به طور معنیداری کمتر از تیمارهای دیگر بوده و بازده خوراک بهتری نیز داشتند. در این تیمارها درصد تلفات به طور معنیداری در سطح پایینتری قرار داشت، و شاخص تولید بهتر از دیگر تیمارها بود. ویژگیهای لاشه، شامل درصد امعا و احشا، و نیز چربی شکمی تفاوت معنیداری نشان نداد. ولی هزینه خوراک به ازای تولید هر کیلو مرغ زنده در تیمار حاوی جیرههای رقیق، در هر سه مرحله پرورش جوجههای گوشتی، کمتر از سایر تیمارها بود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومی دریافت: 1386/10/19 | انتشار: 1380/1/26