جلد 12، شماره 45 - ( پاییز 1387 )                   جلد 12 شماره 45 صفحات 230-219 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zokaee Khosroshahi M R, Esna-Ashari M. Effect of Putrescine Application on Post-Harvest Life and Physiology of Strawberry, Apricot, Peach and Sweet Cherry Fruits. jwss 2008; 12 (45) :219-230
زکائی خسروشاهی محمد‌رضا، اثنی عشری محمود. اثر کاربرد پوترسین بر عمر و فیزیولوژی پس از برداشت میوه های توت‌فرنگی، زردآلو، هلو و گیلاس. علوم آب و خاک. 1387; 12 (45) :219-230

تأثیر غلظت‌های مختلف پوترسین برون زاد بر عمر پس از برداشت میوه های توت فرنگی، زردآلو، هلو و گیلاس هر یک به صورت جداگانه، در قالب طرح های کاملاً تصادفی و در سه تکرار مطالعه شد. میوه‌ها در محلول‌ پوترسین به غلظت های 3/0، 5/0، 1و2 میلی‌مولار به مدت 5 دقیقه برای توت فرنگی و 5/0، 1، 2، 3 و 4 میلی‌مولار به مدت 10 دقیقه برای سایر میوه ها و نیز آب مقطر‌ (شاهد) غوطه‌ور شده و سپس به یخچال منتقل گردیدند. طول انبارمانی با کاربرد پوترسین به طور معنی‌داری در تمامی میوه ها افزایش یافت. این ماده تولید اتیلن و میزان از دست دادن آب میوه ها را کاهش داد و از نرم شدن بافت آنها طی انبارداری جلوگیری نمود. در طول نگه‌داری، اسیدیته قابل تیتراسیون میوه های تیمار نشده روند کاهشی و pH آب میوه روند افزایشی نشان داد. با استفاده از پوترسین دو روند مذکور همچنان وجود داشت اما شتاب آنها نسبت به شاهد بسیار کمتر بود. استفاده از پوترسین مواد جامد محلول را در گیلاس افزایش و در سایر میوه ها کاهش داد.
دریافت: 1387/12/8 | انتشار: 1387/7/24