 
                     
                     
                    
                    
                    
                    
                     M. Haghighat Afshar,  M. Babalar,  A. Kashi,  A. Ebadi,  M. A. Asgari. The Effect of NH
4/NO
3 Ratio on Growth and Yield of Some Different Strawberry Cultivars (
Fragaria xananassa Duch.) .  jwss 2006; 10 (3) :321-335
URL: 
http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-587-fa.html   
                    
                    مهدیه حقیقت افشار ،  مصباح بابالار ،  عبدالکریم کاشی ،  علی عبادی ،  محمدعلی عسگری . اثر نسبتهای متفاوت آمونیوم به نیترات بر رشد و عملکرد چند رقم توت فرنگی 
 (Fragaria xananassa Duch.).  علوم آب و خاک. 1385; 10 (3) :321-335
URL: http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-587-fa.html
  
                     
					 
					
                 
                
                    
                    
                    
                    
                    
                    
                    چکیده:       (53726 مشاهده)
                    
                    
                    این پژوهش در دو فصل متفاوت (تابستان و زمستان) در گلخانهها و آزمایشگاههای گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران انجام شد. در این مطالعه چهار رقم توت فرنگی به نامهای آلیسو، سلوا، گاویتا و کامارسا کشت شد و تغذیه بوتهها با استفاده از پنج محلول غذایی، حاوی مقدار ثابت نیترات و مقدار متغیر آمونیوم انجام گرفت. در تابستان وزن خشک اندام هوایی و نسبت آن به وزن خشک ریشه به ترتیب با افزایش نیتروژن آمونیومی از صفر به 25/0 و از 25/0 به 5/0 میلیمولار به حداکثر مقدار خود رسید. نیتروژن آمونیومی سبب کاهش وزن خشک ریشه شد. رقم آلیسو و رقم سلوا به ترتیب بیشترین وزن خشک اندام هوایی و وزن خشک ریشه را در بین چهار رقم داشتند. رقم گاویتا بیشترین تعداد ساقه رونده را تولید نمود. در زمستان، وزن خشک اندام هوایی و نسبت آن به وزن خشک ریشه در ارقام تغذیه شده با محلول غذایی محتوی 2 میلیمولار آمونیوم حداکثر بود. با افزایش آمونیوم از صفر به 5/0 میلیمولار، عملکرد میوه کاهش و بعد افزایش یافت. رقم سلوا بیشترین وزن خشک ریشه و میوه و رقم گاویتا بیشترین عملکرد و وزن تر میوه را داشتند. رقم کامارسا بیشترین وزن خشک اندام هوایی را تولید نمود. در تابستان وزن خشک اندام هوایی و نسبت آن به وزن خشک ریشه به طور معنیداری بیشتر از زمستان بود. در کل محلول غذایی محتوی 2 میلیمولار آمونیوم و رقم گاویتا به علت تولید عملکرد بالا توصیه میشوند.
                    
                    
                    
                    
                    
                    نوع مطالعه:  
پژوهشي |
                    موضوع مقاله: 
                    
عمومی