J. Pourreza, H. Classen. Phosphorus and Protein Utilization in Male Broiler Chickens Fed on Different Varieties of Wheat with and without Supplemental Phytase. jwss 2002; 6 (3) :213-220
URL:
http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-226-fa.html
جواد پوررضا ، هنری کلاسن . قابلیت استفاده از فسفر و پروتئین در جوجه های گوشتی نر تغذیه شده با واریته های مختلف گندم با و بدون مکمل فیتاز. علوم آب و خاک. 1381; 6 (3) :213-220
URL: http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-226-fa.html
چکیده: (24255 مشاهده)
تأثیر مکمل آنزیم فیتاز بر قابلیت استفاده فسفر و پروتئین و نیز عملکرد جوجههای گوشتی تغذیه شده با هشت واریته مختلف گندم ارزیابی شد. مقدار فیتات واریتههای گندم در آزمایشگاه تعیین گردید. در چارچوب طرح کاملاً تصادفی به روش فاکتوریل، 384 قطعه جوجه یک روزه گوشتی نر تجاری (هوبارد×پترسون) به 96 گروه چهار جوجهای تقسیم شدند. هر یک از 24 جیره آزمایشی (هشت واریته گندم) در سه سطح آنزیم فیتاز (صفر، 500 و 1000 واحد در کیلوگرم) به چهار تکرار و به مدت 21 روز داده شد. در سن 21 روزگی، جوجههای هر تکرار توزین و به وسیله شکستن مهره گردن کشته شدند. محتویات ایلئوم جمعآوری و برای تعیین فسفر، فیتات، نیتروژن و اکسید کرم تجزیه شیمیایی گردید. استخوان ران چپ دو جوجه در هر تکرار جدا و با هم مخلوط و برای تعیین خاکستر استخوان مورد استفاده قرار گرفت.
میان واریتههای مختلف گندم از لحاظ میزان فیتات اختلاف معنیدار (P<0.03). دیده شد. اثر واریته گندم بر وزن بدن، ضریب تبدیل غذا و خاکستر استخوان معنیدار بود (P<0.05). فیتاز اضافه شده باعث بهبود معنیدار (P<0.05) وزن بدن، مصرف غذا، ضریب تبدیل غذا و خاکستر استخوان گردید. افزودن 500 واحد فیتاز در کیلوگرم غذا قابلیت هضم پروتئین را به گونهای معنیدار بهبود بخشید. اختلاف بین سطوح فیتاز (500 و 1000 واحد) از لحاظ وزن بدن، مصرف غذا، ضریب تبدیل غذا و خاکستر استخوان معنیدار نبود. به طور کلی، افزودن فیتاز به جیرههای حاوی گندم باعث بهبود عملکرد، قابلیت هضم پروتئین و قابلیت استفاده از فسفر فیتاته در جوجههای گوشتی شد. بنابراین، میتوان برای کاهش هزینه غذا و آلودگی محیط از فیتاز استفاده نمود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومی دریافت: 1386/10/19 | انتشار: 1381/7/23