جلد 5، شماره 1 - ( بهار 1380 )                   جلد 5 شماره 1 صفحات 55-39 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khatoonabadi S, Amini A, Mirzaali A. Preventive Factors of Herders Participation in Rehabilitation Designs of Aghghala Ranges in Golestan Province. jwss 2001; 5 (1) :39-55
خاتون آبادی سید احمد، مظفر امینی امیر، میرزاعلی عبدالطاهر. عوامل بازدارنده مشارکت دامداران در احیای مراتع آق قلا در استان گلستان. علوم آب و خاک. 1380; 5 (1) :39-55

چکیده:   (19364 مشاهده)

تجربه نشان داده است که در حفظ و احیای مراتع، هر نوع برنامه‌ریزی، سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری متمرکز و بدون حضور و مشارکت مردم ناموفق بوده است. از این رو، پژوهشی با هدف تعیین عوامل بازدارنده مشارکت دامداران در طرح‌های احیای مراتع، در منطقه آق‌قلا از شهرستان گرگان به اجرا درآمد. روش انجام تحقیق مشاهده مستقیم بود، که در آن از شیوه پیمایشی استفاده گردید. هم چنین، برای جمع‌آوری اطلاعات از پرسش‌نامه همراه با مصاحبه استفاده شد. جامعه آماری شامل دو گروه، یکی کارشناسان تهیه‌کننده طرح‌های مرتع‌داری و دیگری دامداران منطقه بود.

نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که بر اساس نظریات کارشناسان، به ترتیب عوامل آموزشی، اقتصادی، برنامه‌ریزی و اجتماعی بیشترین تاثیر را در عدم مشارکت دامداران منطقه دارند. ولی بر پایه نظریات دامداران، به ترتیب عوامل برنامه‌ریزی، اقتصادی، آموزشی و اجتماعی بیشترین اثر را در عدم مشارکتشان داشته است.

واژه‌های کلیدی: نظر سنجی، مشارکت، توسعه، مرتع، دامدار
دریافت: 1386/10/19 | انتشار: 1380/1/26