@article{ author = {Sohrabi, Teymour and Asilmanesh, Rez}, title = {Performance Evaluation of Center-Pivot Irrigation System in Karaj}, abstract ={Irrigation systems may or may not be well designed and properly used. Therefore, it is necessary to study these systems to provide direction to management in deciding whether to continue existing practices or to improve upon them. The major objective of this study is to determine the evaluation factors of center-pivot irrigation system and factors which usually affect irrigation performance. A solution. for the improvement of irrigation water use will be presented and design and management problems, will also be mentioned. To achieve the objectives of this study, the characteristics of the soil and the growing plant (seed corn) along with design parameters were determined. The system was designed on the basis of soil and the growing plant characteristics in the 500-ha farm of Ministry of Agriculture (located in the North East of Meshkinabad, Karaj) having a silty loam texture. Then, it was examined with respect to the existing conditions. Four radial rows of catch containers spacing 6 meters were set up and then field data for performance evaluation of system were determined. The evaluation factors were calculated on the basis of field data analysis. The results obtained are as follows: During the growing season, the average PELQ, AELQ and DU for the center-pivot system were about 79, 75.8 and 84 percent, respectively. Analysis of evaluation factors indicated that the system is not efficient DU and PELQ values were not high enough for the system because it was not properly designed for the existing conditions. Al the same time, it seems that the difference between PELQ and AELQ values are meaningful which may indicate management difficulties.}, Keywords = { Performance, Evaluation, Irrigation, Center-pivot}, volume = {2}, Number = {2}, pages = {1-15}, publisher = {Isfahan University of Technology}, title_fa = {ارزیابی عملکرد سیستم آبیاری بارانی عقربه ای در کرج}, abstract_fa ={طراحی و اجرای یک سیستم آبیاری ممکن است به درستی و یا به طور نامناسب انجام پذیرد بنابراین مطالعه و ارزیابی سیستم آبیاری برای مدیریت روشن می‌سازد که آیا بهره‌برداری از سیستم کنونی را ادامه دهد یا آنرا بهبود بخشد. هدف اصلی این مطالعه تعیین عوامل ارزیابی سیستم آبیاری بارانی از نوع عقربه‌ای بود که معمولاً در عملکرد سیستم آبیاری مؤثر هستند. سپس بر اساس نتایج حاصله، راه حلی برای بهبود مصرف آب آبیاری و مسایل طراحی ارائه گردید. برای نیل به اهداف مذکور مشخصات خاک، گیاه و پارامترهای طراحی تعیین شد. ابتدا برای آبیاری ذرت، در زمینی با خاک لوم سیلتی در مزرعه 500 هکتاری وزارت کشاورزی (در شمال شرقی مشکین آباد کرج) سیستم آبیاری بارانی عقربه‌ای طراحی گردید و با وضعیت موجود این سیستم مورد ارزیابی قرار گرفت. برای ارزیابی در چهار ردیف شعاعی، قوطیهای نمونه‌برداری به فواصل 6 متری قرار داده شد. سپس کلیه عوامل ارزیابی نظیر بازده کاربرد پتانسیل، بازده کاربرد واقعی و توزیع یکنواختی با تجزیه و تحلیل داده‌های صحرایی، محاسبه شد. متوسط عوامل ارزیابی مذکور در طول فصل زراعی برای سیستم آبیاری بارانی سنترپیوت به ترتیب 79، 8/75 و 84 درصد تعیین گردید. تجزیه و تحلیل عوامل ارزیابی نشان داد که سیستم آبیاری از کارایی مناسبی برخوردار نیست. ضمناً مقادیر نسبتاً کم توزیع یکنواختی و بازده کاربرد پتانسیل به علت ناسازگاری شرایط کارکرد و طراحی سیستم بوده است. اختلاف بین بازده‌های کاربرد واقعی و پتانسیل، مبین مشکلات مدیریتی در بهره‌برداری از سیستم را می‌باشد.}, keywords_fa = { عملکرد، ارزیابی، آبیاری ، عقربه ای ، سنترپیوت }, url = {http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-254-en.html}, eprint = {http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-254-en.pdf}, journal = {JWSS - Isfahan University of Technology}, issn = {2476-3594}, eissn = {2476-5554}, year = {1998} } @article{ author = {Honarnejad, Rahim and Tarang, Alireza and SheykhHossainian, Abdolhossai}, title = {Genetic Analysis of Quantitative and Qualitative Characteristics in Segregating (F2) Populations of Rice ( Oryza Sativa L.)}, abstract ={Seven Iranian and foreign cultivars of rice were crossed in a half-diallel. Parents with F2-generations were transplanted in a randomized complete blocks design with 3 replications and evaluated for length to breath ratio of paddy and brown rice, head rice and crust, grain yield, percent of head rice and broken rice, amylose content, gelatinization temperature and gel consistency. The ANOVA table showed significant differences among genotypes, general combining ability effects for all traits and specific combining ability effects for length to breath ratio of paddy and brown rice, percent of head rice and broken rice, so representing additive and non-additive effects in genetic control of the traits involved, respectively. The graphical analysis of the results showed partial dominance for length to breath ratio of paddy and brown rice, grain yield, amylose content, gelatinization temperature and gel consistency. Because of additive gene effects, genetic advance from selection would be high for these traits. The genetic control of brown rice weight is complete dominance, and for weight of head rice and rice crust weight over dominance involved. So, genetic advance by selection for these traits would be poor. In the genetic control of higher length to breath ratio of paddy and brown rice, brown and head rice weight, grain yield and amylose content recessive genes are involved. Domsiah for higher to breath ratio of paddy and brown rice and Sepidrud for brown and head rice weight had the most recessive genes. IR28 for higher grain yield and Sepidrud for less crust weight had the most recessive genes.}, Keywords = { Heretibility, Combining ability, Gene effect, Diallel cross}, volume = {2}, Number = {2}, pages = {17-29}, publisher = {Isfahan University of Technology}, title_fa = {تجزیه و تحلیل ژنتیکی صفات کمی و تعیین کننده کیفیت در جمعیتهای F2 برنج (Oryza sativa L.)}, abstract_fa ={هفت رقم ایرانی و خارجی برنج به صورت طرح “دی آلل یک طرفه” تلاقی داده شد. والدین تلاقیها، به همراه نتاج F2 در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 3 تکرار کشت و برخی از صفات کمی و تعیین کننده کیفیت (نسبت طول به عرض شلتوک و دانه قهوه‌ای برنج، وزن برنج قهوه‌ای و سفید، وزن پوسته برنج، بازده تبدیل و درصد برنج خرد، عملکرد ارقام، درصد آمیلوز، دمای ژلاتینی شدن و غلظت ژل دانه برنج) در آنها اندازه‌گیری گردید. تجزیه واریانس داده‌ها حاکی از وجود تفاوتهای معنی‌دار بین ژنوتیپ‌ها و اثرات ترکیب‌پذیری عمومی برای کلیه صفات و ترکیب‌پذیری خصوصی برای برخی صفات (نسبت طول به عرض شلتوک و دانه قهوه‌ای برنج، بازده تبدیل و درصد برنج خرد) بود. تحلیل گرافیکی نتایج حاکی از وجود غالبیت جزئی در کنترل ژنتیکی صفاتی مانند نسبت طول به عرض شلتوک و دانه قهوه‌ای (بدون پوسته) برنج، عملکرد دانه، درصد آمیلوز، دمای ژلاتینی شدن و غلظت ژل می‌باشد. لذا گزینش برای این گونه صفات با توجه به سهم نسبتاً زیاد اثرات افزایشی ژن‌ها میسر می‌باشد. در کنترل ژنتیکی وزن برنج قهوه‌ای غالبیت کامل و وزن برنج سفید و همچنین وزن پوسته برنج اثرات فوق غالبیت ژن‌ها نقش تعیین کننده‌ای دارند. بنابراین با توجه به سهم بیشتر اثرات غیرافزایشی ژن‌ها، انتخاب برای این صفات نمی‌تواند چندان مفید باشد. تفسیر نتایج حاصله حاکی از کنترل ژنتیکی مقادیر بیشتر طول به عرض شلتوک و دانه قهوه‌ای برنج، وزن برنج قهوه‌ای و سفید، عملکرد دانه و درصد آمیلوز توسط ژن‌های مغلوب می‌باشد و کنترل مقادیر کمتر آنها توسط ژن‌های غالب صورت می‌گیرد. برای نسبت طول به عرض شلتوک و دانه قهوه‌ای برنج، رقم دمسیاه و برای وزن برنج قهوه‌ای و سفید، رقم سپیدرود بیشترین ژن‌های مغلوب را دارا هستند. برای عملکرد دانه بیشتر، رقم IR 28 و وزن پوسته کمتر، رقم سپیدرود بیشترین ژن‌های مغلوب را دارند.}, keywords_fa = { قابلیت توارث ، ترکیب پذیری، اثر ژن ، تلاقی دای آلل }, url = {http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-255-en.html}, eprint = {http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-255-en.pdf}, journal = {JWSS - Isfahan University of Technology}, issn = {2476-3594}, eissn = {2476-5554}, year = {1998} } @article{ author = {Pour-Reza, Javad and Mirmohammadsadeghi, Jav}, title = {Possibility of Replacing Corn (With and Without Tallow) by Barley and Its Effect on Performance of Broiler Chickens}, abstract ={In a completely randomized design, 600 commercial day old broiler chickens were used to study the possibility of replacing corn with barley. Each of 10 experimental diets in which corn was replaced with barley at levels of 0, 5, 10, 20 and 40 percent, with and without tallow, were given to 4 replicates of 15 chickens each. At 42, 49 and 56th days of age, one male and one female from each pen were killed. Body weight gain, feed intake and feed conversion ratio were not affected by different levels of barley at 42th day of age. Increasing the level of barley had not effect on body weight gain at 56th day of age. Feed conversion ratio improved slightly due to addition of 4% tallow to the diets containing different levels of barley. Abdominal fat was increased due to added tallow in males and females. Increasing slaughter age increased abdominal fat in both sexes. Difference in abdominal fat in females was more than males.}, Keywords = { Barley, Fat, Abdominal fat, Tallow, Broiler chicken, Slaughter age}, volume = {2}, Number = {2}, pages = {31-40}, publisher = {Isfahan University of Technology}, title_fa = {امکان جایگزینی جو (با و بدون پیه) با ذرت و تأثیر آن بر عملکرد جوجه های گوشتی}, abstract_fa ={به منظور مطالعه امکان جایگزینی سطوح مختلف جو با ذرت در جیره جوجه‌های گوشتی از 600 قطعه جوجه یکروزه گوشتی تجارتی، از سن 1 تا 56 روزگی استفاده شد. در یک طرح کاملاً تصادفی، هر یک از 10 جیره آزمایشی که در آنها جو با و بدون پیه در سطوح صفر (گروه شاهد)،‌ 5، 10، 20 و 40 درصد جایگزین ذرت شده بود به 4 تکرار 15 جوجه‌ای داده شد. جیره‌ها از لحاظ انرژی و ازت یکسان بودند. در سن 42، 49 و 56 روزگی از هر تکرار یک مرغ و یک خروس ذبح و چربی حفره بطنی آنها اندازه‌گیری شد. اضافه وزن بدن، غذای مصرفی و ضریب تبدیل غذا در اثر سطوح مختلف جو، با و بدون پیه، در سن 42 روزگی اختلاف معنی‌داری نداشتند. افزایش میزان جو تاثیری بر وزن بدن در سن 56 روزگی نداشت. افزودن 4 درصد پیه باعث بهبود نسبی ضریب تبدیل غذا در جیره‌های حاوی سطوح جو گردید. چربی حفره بطنی در اثر افزودن 4 درصد پیه در خروسها و مرغها افزایش یافت. افزایش سن کشتار باعث افزایش چربی حفره بطنی در هر دو جنس شد. چربی حفره بطنی در مرغها بیشتر از خروسها بود.}, keywords_fa = { جو، چربی حفره بطنی ، پیه، جوجه گوشتی ،سن کشتار }, url = {http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-256-en.html}, eprint = {http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-256-en.pdf}, journal = {JWSS - Isfahan University of Technology}, issn = {2476-3594}, eissn = {2476-5554}, year = {1998} } @article{ author = {Sobati, ِAhmad and HashemiDezfuli, Abolhass}, title = {Sowing Date and Genotype Effects on Barley Growth and Grain Yield}, abstract ={Growth and grain yield of irrigated barley cultivars (Valfajr, Binam and Raihaneh) was investigated at 4 sowing dates (6, 22 Oct. and 14, 20 Nov.) in Karaj region. The effect of sowing date, genotype and their interaction on grain yield were statistically significant. Early and late sowing enhanced cold damage. However, the damage was more in late sowings. It was estimated that the optimum sowing date would be about 50 days (600 GDD) prior to freeze-up and maximum cold damage would occur when sowing was delayed until some 22 days (230 GDD) before freeze-up but any more delay in sowing would cause less damage. Highest grain yield was obtained from Raihaneh at 22 Oct. sowing. Binam showed good yield stability and relatively high yield, especially in unfavorable sowing dates. In the relatively favorable sowing dates (6 and 22 Oct.), grain weight showed positive correlation with linear grain filling rate, storage and translocation of reserves. LAI, LAR, RGR, CGR and LAD of each cultivar were higher in the second sowing date compared to the first one. The “ratio of post anthesis growth to maximum TDM” showed a high correlation with the harvest index. Raihaneh was the highest cultivar in resistance to lodging, harvest index, storage and retranslocation of assimilates, and linear grain filling rate. It is suggested that at favorable sowing dates, Valfajr and Binam had source limitation or disturbed translocation and Raihaneh had sink limitation.}, Keywords = { Sowing date, Genotype, Grain yield, Growth index, Linear grain filling rate, Retranslocation}, volume = {2}, Number = {2}, pages = {41-59}, publisher = {Isfahan University of Technology}, title_fa = {تأثیر تاریخ کاشت و ژنوتیپ بررشد و عملکرد دانهْ جو}, abstract_fa ={رشد و عملکرد دانه ارقام جو آبی (والفجر، بینام و ریحانه) در 4 تاریخ کاشت (14 و 30 مهر و 23 و 29 آبان) در منطقه کرج مطالعه شد. تأثیر تاریخ کاشت، ژنوتیپ و اثر متقابل آنها بر عملکرد دانه معنی‌دار بود. کاشتهای زود و دیر باعث افزایش خسارت سرما شد، اما در کاشتهای دیر خسارت شدیدتر بود. برآورد گردید که مناسب‌ترین زمان کاشت، در حدود 50 روز (600 درجه روز) پیش از یخبندان می‌باشد و بیشترین خسارت سرما در صورتی رخ می‌دهد که کاشت تا حدود 22 روز (230 درجه روز) قبل از یخبندان به تاخیر افتاده باشد و با تاخیر بیش از این در کاشت، از شدت خسارت کاسته می‌شود. بالاترین عملکرد دانه، در تاریخ کاشت دوم و در رقم ریحانه حاصل شد. رقم بینام عملکرد پایدار و نسبتاً بالایی به ویژه در تاریخ کاشتهای نامساعد داشت. در دو تاریخ کاشت نسبتاً مساعد (14 و 30 مهر)، وزن دانه با سرعت رشد خطی دانه و میزان ذخیره سازی و انتقال ذخیره‌ها همبستگی مثبت نشان داد. شاخص سطح برگ، نسبت سطح برگ، سرعت رشد نسبی، سرعت رشد محصول و دوام سطح برگ هر رقم در تاریخ کاشت دوم بالاتر بود. نسبت رشد پس از گلدهی به حداکثر ماده خشک کل همبستگی بالایی با شاخص برداشت داشت. رقم ریحانه از نظر مقاومت به خوابیدگی، شاخص برداشت، ذخیره سازی و انتقال مجدد و سرعت رشد خطی دانه، بالاترین رقم بود. به نظر می‌رسد در تاریخ کاشتهای مساعد، ارقام والفجر و بینام با محدودیت منبع یا اختلال در انتقال و رقم ریحانه با محدودیت مخزن روبرو بوده است.}, keywords_fa = { تاریخ کاشت، ژنوتیپ ، عملکرد دانه، شاخصهای رشد، شاخص برداشت، سرعت رشد خطی دانه، انتقال مجدد}, url = {http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-257-en.html}, eprint = {http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-257-en.pdf}, journal = {JWSS - Isfahan University of Technology}, issn = {2476-3594}, eissn = {2476-5554}, year = {1998} } @article{ author = {RajabZadeh, Mohammad and Mirlohi, Aghafakhr}, title = {Plant Population and Planting Pattern Effects on Yield and Yield Components of Rice ( Oryza Sativa L.) in Isfahan}, abstract ={Optimum rice population densities and the response of rice yield and yield components to population densities and planting pattern are important factors helping rice producers and researchers to achieve maximum productivity. For this reason, a randomized complete block design experiment was conducted during the summer of 1995 at Isfahan University of Technology Research Farm located at Lavark, Najafabad. Zayandeh-rood cultivar was transplanted with three seedlings per hill at row spacing of 15, 25 and 35 cm and hill spacing of 10, 15 and 20 cm under flooded conditions. Row spacing influenced the plant height significantly at heading and anthesis stages. Wider row spacing, enhanced days to 50% heading and anthesis and consequently grain filling duration and ripening stage coincided with unfavorable conditions at the end of the season, which decreased the percentage of maturity. Although number of tillers per unit area increased, tillers per plant decreased as row spacing was reduced. Narrow row spacing limited vegetative growth after anthesis and thereby growth rate of panicle increased. With reduction of row spacing, without any change in the percentage of full grains per panicle and grain weight, number of panicle per unit area increased but number of grains per panicle decreased. At greater row spacing, grain yield per unit area decreased although grain yield per plant and harvest index increased. Although, effects of hill spacing were similar to those of row spacing, hill spacing usually did not influence plant characters, yield components and grain yield significantly. Stepwise regression and path-coefficient analysis revealed that number of panicle per unit area is the most important yield components. It also showed that indirect effects of panicle per unit area on yield through its association with grain per panicle prevented real effects of grain per panicle on yield. Fifteen × 15 cm spacing produced maximum yield which is probably recommendable for rice production in Isfahan.}, Keywords = { Planting pattern, Plant population, Row spacing, Hill spacing}, volume = {2}, Number = {2}, pages = {61-71}, publisher = {Isfahan University of Technology}, title_fa = {اثرات آرایش کاشت و تراکم بوته بر عملکرد و اجزای عملکرد برنج در اصفهان}, abstract_fa ={جهت تعیین تراکم مطلوب برنج آزمایشی در سال 1374 در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با چهار تکرار به مرحله اجرا در آمد. رقم “زاینده‌رود” در فواصل ردیف 15، 25 و 35 سانتیمتر و فواصل کپه در روی ردیف 10، 15 و 20 سانتیمتر، به صورت نشاکاری، با 3 نشا در هر کپه کشت گردید. میانگین ارتفاع بوته‌ها، تنها در مراحل خوشه‌دهی و گرده‌افشانی به طور معنی‌داری تحت تأثیر فاصله ردیف قرار گرفت و در هر دو مرحله، بیشترین ارتفاع در فاصله ردیفهای کمتر دیده شد. افزایش فاصله ردیف کاشت موجب تاخیر و طولانی‌تر شدن دوره خوشه‌دهی و گرده‌افشانی گردید که این امر نیز موجب برخورد دوره پر شدن دانه‌ها با شرایط جوی نامساعد آخر فصل رشد گردید. افزایش فاصله ردیف، اگر چه باعث افزایش معنی‌داری در قدرت پنجه‌زنی شد، اما تعداد پنجه در واحد سطح را به طور معنی‌داری کاهش داد. کاهش فاصله ردیف باعث محدودیت رشد رویشی پس از مرحله گرده‌افشانی شد و در نتیجه سرعت رشد خوشه و نسبت وزن خشک خوشه به وزن خشک کل اندام هوایی افزایش معنی‌داری یافت. با کاهش فاصله ردیف، بدون تغییر در وزن هزار دانه و درصد دانه‌های کامل در هر خوشه، تعداد خوشه در واحد سطح به طور معنی‌دار افزایش و در مقابل، تعداد دانه در هر خوشه کاهش یافت. در فاصله ردیفهای بیشتر، اگر چه عملکرد در واحد گیاه بالاتر بود و شاخص برداشت افزایش یافت، اما به دلیل کافی نبودن تعداد بوته در واحد سطح، محصول کمتری تولید شد. اثر فاصله کپه بر روی اکثر صفات مورد بررسی از لحاظ آماری معنی‌دار نبود. نتایج استفاده از روش رگرسیون مرحله‌ای و بررسی ضرایب مسیر نشان داد که تعداد خوشه در واحد سطح، نقش اول را در تعیین عملکرد ایفا می‌کند. حداکثر عملکرد با آرایش کاشت 15 × 15 سانتیمتر به دست آمد، که به نظر می‌رسد می‌تواند در مناطق برنجکاری استان اصفهان توصیه گردد.}, keywords_fa = { آرایش کاشت ، تراکم بوته ، فاصله ردیف ، فاصله کپه }, url = {http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-258-en.html}, eprint = {http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-258-en.pdf}, journal = {JWSS - Isfahan University of Technology}, issn = {2476-3594}, eissn = {2476-5554}, year = {1998} } @article{ author = {Ezzat-Ahmadi, Masoud and Kazemi, Hamdollah and Shakiba, Mohammad Reza and Valizadeh, Mostaf}, title = {Effect of Levels and Times of N Application on Growth , Development and Grain Yield of Spring Wheat ’Ghods’}, abstract ={Effect of different times and levels of nitrogen fertilizer application on growth and grain yield of spring wheat cultivar “Ghods” was studied during 1993-1994 growing season at Karkadj, Agricultural Experiment Station, College of Agriculture, University of Tabriz, using a split plot design with three replications. Main plots were assigned to five levels of N fertilizers (0, 40, 80, 120 and 160 kg/ha) and subplots to five times of applications [all of N fertilizer at planting (T0) 1/2 at planting + 1/2 during tillering stage (T1), 1/2 at planting + 1/2 during heading stage (T2), 1/3 at planting + 1/3 during tillering and 1/3 at heading stages (T3) and 1/4 at planting + 1/4 at tillering + 1/4 at stem elongation and 1/4 at heading (T4)]. Results showed that different levels of N applications affected grain yield and biological yield significantly, while the effect of split application and also N levels × times of application interaction on these two traits were non-significant. Growth stages of wheat were not significantly affected by different N Levels and times of application. Dry matter accumulation, leaf area index, and crop growth rate, in response to growing degree days during growing season, increased when higher levels of N fertilizer were applied. Leaf area index and crop growth rate initially increased up to anthesis and then decreased. Crop growth rate decreased to zero level at soft dough stage and then became negative. Variations in relative growth rate and net assimilation rate, in relation to growing degree days, decreased when different levels of N fertilizer were applied at early part of growing season it was maximum while at later growth stages decreased and finally became negative, Times of N application and level × time interaction during growing season did not affect the growth indices significantly.}, Keywords = { Spring wheat, Ghods wheat, Fertilizer, Time of application, Nitrogen fertilizer}, volume = {2}, Number = {2}, pages = {73-92}, publisher = {Isfahan University of Technology}, title_fa = {تأثیر سطوح و زمانهای مصرف کود ازته برروی رشد ،نمو و عملکرد گندم قدس در کشت بهاره}, abstract_fa ={به منظور بررسی تأثیر سطوح و زمانهای مختلف مصرف کود ازته بر روی رشد و نمو و عملکرد دانه گندم بهاره رقم قدس، آزمایشی در سال زراعی 74-1373 در مزارع تحقیقاتی دانشکده کشاورزی تبریز واقع در اراضی کرکج، به صورت کرتهای خرد شده در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار اجرا گردید. کرتهای اصلی به پنج سطح کود ازته (صفر، 40، 80، 120 و 160 کیلوگرم ازت خالص در هکتار) و کرتهای فرعی به پنج زمان مصرف کود ازته (تماماً در زمان کاشت،  2/1در زمان کاشت + 2/1در مرحله پنجه‌زنی، 2/1در زمان کاشت + 2/1در مرحله سنبله رفتن، 3/1در زمان کاشت + 3/1در مرحله پنجه‌زنی + 3/1در مرحله سنبله رفتن و در زمان کاشت +  1/4مرحله پنجه‌زنی + 4/1در مرحله ساقه رفتن +4/1 در مرحله سنبله رفتن) اختصاص یافت. ارزیابی نتایج نشان داد که اثر سطوح کود ازته بر روی عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک معنی‌دار، ولی اثر تقسیط کود ازته و نیز اثرات متقابل سطوح و زمانهای مختلف مصرف کود ازته بر روی این صفات معنی‌دار نبود. مراحل نمو گندم تحت تأثیر سطوح مختلف کود ازته و زمانهای متفاوت مصرف آن قرار نگرفت. میزان تجمع ماده خشک، شاخص سطح برگ و سرعت رشد محصول نسبت به درجه – روزهای رشد در طول فصل رشد با افزایش میزان ازت مصرفی در مقایسه با سطوح پایین آن بالاتر بود. شاخص سطح برگ و سرعت رشد محصول با گذشت زمان و تا مرحله گرده‌افشانی افزایش و سپس کاهش یافت. سرعت رشد محصول در مرحله خمیری نرم به صفر رسیده و پس از آن منفی گردید. تغییرات میزان رشد نسبی و میزان جذب خالص نسبت به درجه روزهای رشد در سطوح مختلف کود ازته روند کاهشی داشت، به طوری که در ابتدای فصل رشد حداکثر بوده و با گذشت زمان تا صفر کاهش یافته و سپس منفی گردید. زمانهای مختلف مصرف کود ازته و اثرات متقابل میزان و زمان مصرف ازت در طول فصل رشد تأثیر چندانی بر روی روند تغییرات شاخصهای مورد مطالعه نداشت.}, keywords_fa = { گندم قدس، گندم بهاره ،‌کود و زمان مصرف ، کود ازته }, url = {http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-259-en.html}, eprint = {http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-259-en.pdf}, journal = {JWSS - Isfahan University of Technology}, issn = {2476-3594}, eissn = {2476-5554}, year = {1998} } @article{ author = {Mousavi, Sayed Farhad and Nekoei-Meher, Mohammad and Mahdavi, Mohamm}, title = {Study and Test of Fitting Natural and Synthetic Unit Hydrographs in Zayandehrud-dam Watershed (Pelasjan Sub-basin)}, abstract ={As unit hydrograph is an important item in flood estimation of the rivers and since flood hydrograph and simultaneous rainfall hyetograph is needed to derive a unit hydrograph, hydrologists recommend synthetic unit hydrographs for areas lacking these hydrometeorological data. A research was conducted in the Zayandehrud-dam watershed (Pelasjan sub-basin) to test the efficiency of synthetic unit hydrographs (Snyder, SCS, and Triangular methods) in hydrological evaluations. For the purposes of this study, natural and synthetic unit hydrographs were determined and compared, using all morphologic, hydrometric and rainfall data. The results showed that Triangular and SCS methods fit natural unit hydrographs better than Snyder method does, but peak instantaneous flow is estimated to be higher than the observed flow. So, the constant 2.083 in peak flow equation is recommended to be changed to 1.74 in this watershed. The Snyder method predicts good peak flows, compared with the other two methods. Generally, it is concluded that Triangular, SCS, and Snyder methods are ranked 1 to 3 for determination of synthetic unit hydrographs in this watershed.}, Keywords = { Unit hydrograph, Flood hydrograph, Rainfall hyetrograph, Synthetic unit hydrograph, Snyder method, SCS method, Triangular method, Zayandehrud-dam watershed}, volume = {2}, Number = {2}, pages = {93-107}, publisher = {Isfahan University of Technology}, title_fa = {بررسی و آزمون تطابق هیدروگراف های واحد مصنوعی و طبیعی در حوضهْ آبخیز سد زاینده رود "زیر حوضهْ پلاسجان"}, abstract_fa ={با توجه به اهمیت هیدروگراف واحد در پیش‌بینی سیلاب رودخانه‌ها و به دلیل آن که استخراج هیدروگراف واحد در یک حوضه مستلزم داشتن هیدروگراف سیلاب و هیتوگراف ریزش باران همزمان آن می‌باشد، متخصصین هیدرولوژی برای مناطقی که فاقد چنین داده‌های هیدروکلیماتولوژی هستند استفاده از روشهای هیدروگراف واحد مصنوعی را معقول دانسته‌اند. از این رو تحقیقاتی در حوضه آبخیز سد زاینده‌رود (زیر حوضه پلاسجان) انجام گرفت تا قابلیت کارایی هیدروگراف‌های واحد مصنوعی (اشنایدر، SCS و مثلثی) در ارزیابیهای هیدرولوژیک آزمون گردد. برای این منظور، هیدروگراف‌های واحد طبیعی و مصنوعی فوق‌الذکر با استفاده از مجموعه داده‌های مورفولوژیکی، باران سنجی و هیدرومتری حوضه و توسل به تجزیه و تحلیل هیدرولوژیک تعیین شد و سه روش ساخت هیدروگراف واحد مصنوعی نسبت به هیدروگراف‌های واحد طبیعی (مشاهده‌ای) حوضه مورد مقایسه و بررسی قرار گرفت. نتایج به دست آمده نشان داد که روشهای مثلثی و SCS تطابق بهتری نسبت به روش اشنایدر در ساخت شکل هیدروگراف واحد و تبعیت از آهنگ تغییرات هیدروگراف واحد معرف حوضه دارند،‌ لیکن در اکثر موارد میزان حداکثر دبی لحظه‌ای را نسبت به مقدار مشاهده شده بیشتر نشان می‌دهند. لذا توصیه می‌شود در این حوضه آبخیز مقدار عدد ثابت در فرمول برآورد حداکثر دبی لحظه‌ای در این روشها از 083/2 به 74/1 کاهش یابد. اگرچه روش اشنایدر در برآورد دبی حداکثر لحظه‌ای نسبت به روشهای SCS و مثلثی از نوسان بیشتری برخوردار می‌باشد، اما دارای دبی اوج محاسبه شده نزدیک‌تر به مقادیر مشاهده شده است. به طور کلی پس از اصلاح فرمول برآورد حداکثر دبی لحظه‌ای در روشهای SCS و مثلثی، می‌توان گفت که برای ساخت هیدروگراف واحد مصنوعی در این حوضه، روشهای مثلثی، SCS و اشنایدر از اولویت اول تا سوم برخوردارند.}, keywords_fa = { هیدروگراف واحد، هیدروگراف سیلاب، هیدروگراف معرف ،هیتوگراف بارندگی، هیدروگراف واحد مصنوعی، روش اشنایدر، روش SCS، روش مثلثی، حوزه آبخیز سد زاینده رود.}, url = {http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-260-en.html}, eprint = {http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-260-en.pdf}, journal = {JWSS - Isfahan University of Technology}, issn = {2476-3594}, eissn = {2476-5554}, year = {1998} } @article{ author = {Samie, Abdol-Hossain and Pour-Reza, Jav}, title = {Utilization of Faba Bean in Broiler Ration and Means of Reducing the Effect of Its Trypsin Inhibitor}, abstract ={A total of adult leghorn roosters and 360 day-old broiler chicks were used in two completely randomized experiment to evaluate metabolizable energy (ME) and feeding value of faba beans in broiler rations. In a factorial arrangement with 10 treatments and 3 replicates chicks were fed isonitrogenous rations containing either 0, 10, 20 or 30 percent of raw, cooked or dehulled faba beans for 8 weeks. Data from sibbald procedure showed cooking had no significant effect on energy value of beans, while dehulled beans had a significantly (p < 0.05) higher energy value. Final body weights at 8th week of age were unaffected due to processing of beans. No significant differences were observed in liver weight, abdominal fat or feed efficiency ratio due to processing and/or percentage of beans in the ration. Raw, whole beans significantly (p < 0.05) increased percentage and weight of pancreas compared to those that had consumed dehulled beans. This indicates that trypsin inhibitor is located in hulls. Cooked beans reduced pancreas size to normal, indicating destruction of inhibitor due to cooking. One interesting point is that the control group which consumed more soybean meal had a pancreas weight of 4.67 grams comparable to 4.83 grams of pancreas weights of chicks consuming raw, whole beans. This last fact indicates that soybean meals might not have received enough heat treatments during processing, which requires further investigation.}, Keywords = { Faba bean, Trypsin inhibitor, Broiler ration}, volume = {2}, Number = {2}, pages = {109-116}, publisher = {Isfahan University of Technology}, title_fa = {کاربرد باقلا در جیره طیور گوشتی و راههای کاهش اثر بازدارنده تریپسین آن}, abstract_fa ={تعداد 36 قطعه خروس بالغ لگهورن و 360 قطعه جوجه یک روزه گوشتی، در دو آزمایش به روش کامل تصادفی، برای اندازه‌گیری انرژی قابل متابولیسم و تعیین ارزش غذایی باقلا در جیره طیور گوشتی مورد ارزیابی قرار گرفتند. جوجه‌ها تحت یک طرح کاملاً تصادفی به روش فاکتوریل در 10 تیمار و 3 تکرار برای مدت 8 هفته از جیره‌های هم‌ازتی که دارای صفر، 10، 20 و 30 درصد باقلا به صورت خام، پخته و پوست گرفته بود تغذیه شدند. نتایج آزمایش سیبالد نشان داد که پختن باقلا باعث افزایش معنی‌داری در انرژی‌زایی باقلا نگردید، در صورتی که باقلای پوست گرفته شده از ارزش انرژی‌زایی معنی‌دار (05/0 > p) بالاتری برخوردار بود. عمل‌آوری باقلا تأثیر معنی‌داری بر روی وزن نهایی بدن در هفته هشتم نگذاشت. اختلاف معنی‌دار در ذخیره چربی و ضریب تبدیل غذایی، تحت تأثیر عمل‌آوری و مقدار مصرف باقلا مشاهده نگردید. وزن و درصد لوزالمعده جوجه‌هایی که از باقلای پوسته‌دار تغذیه شده بودند به طور معنی‌داری (05/0 > p) بیشتر از آنهایی بود که از باقلای بدون پوسته استفاده نموده بودند. این نمایانگر وجود ممانعت‌کننده تریپسین در پوسته باقلا بود که پختن باقلا برای 15 دقیقه باعث شد وزن و درصد لوزالمعده در حد لوزالمعده جوجه‌هایی بماند که از باقلای بدون پوسته استفاده کرده بودند، که مبین از بین رفتن ممانعت‌کننده تریپسین در اثر حرارت است. نکته قابل توجه این که گروه شاهد که کنجاله سویای بیشتری مصرف نموده بودند لوزالمعده‌ای به وزن 67/4 گرم داشتند که در مقایسه با وزن لوزالمعده گروه تغذیه شده با باقلای پوسته‌دار، گروه تغذیه شده با باقلای بدون پوسته و گروه تغذیه شده با باقلای پخته شده (به ترتیب 83/4، 83/3 و 4 گرم) بسیار بالاست. این نشان می‌دهد که احتمالاً کنجاله‌های سویا در کارخانه‌های روغن‌کشی حرارت کافی جهت از بین رفتن عوامل ضدتغذیه‌ای نمی‌بینند. تحقیق بیشتر در این زمینه توصیه می‌شود.}, keywords_fa = { باقلا، بازدارندهْ تریپسین }, url = {http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-261-en.html}, eprint = {http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-261-en.pdf}, journal = {JWSS - Isfahan University of Technology}, issn = {2476-3594}, eissn = {2476-5554}, year = {1998} }