Journal of Water and Soil Science
علوم آب و خاک
jwss
Agriculture
http://jstnar.iut.ac.ir
0
user
2476-3594
2476-5554
10.47176/jwss
fa
jalali
1388
4
1
gregorian
2009
7
1
13
48
online
1
fulltext
fa
تأثیر تنک خوشه و سطوح مختلف سربرداری شاخه های بارور بر عملکرد متعادل و بهبود کیفیت میوه انگور عسکری
Effects of Cluster Thinning and Cane Topping on Balanced Yield and Fruit Quality of Table Grape (Vitis vinifera L.) cv. Askari
عمومی
Ggeneral
پژوهشي
Research
محصول بیش از اندازه، سا یه و طول فصل رشد کوتاه می توانند موجب کاهش ذخیره کربوهیدرات ها و در نتیجه کاهش کیفیت میوه گردند . این پژوهش به منظور بررسی اثر های سطوح مختلف تعداد خوشه و سر برداری شاخه های بارور بر ایجاد عملکرد متعادل همراه با بهبود ویژگی های کیفی انگورعسکری به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلو ک های کامل تصادفی که فاکتور اول شامل تیمار تعداد خوشه با ٧ ١ طول / ١ و ٢ /٣، ١/ ٤٥ و ٥٠ خوشه در بوته ) و فاکتور دوم شامل تیمار سر برداری شاخه با ٤ سطح ( ٤،٠ ،٤٠، ،٣٥ ، ٣٠ ، سطح (شاهد ، ٢٥ شاخه) در ٤ تکرار اجرا گردید . نتا یج نشان داد که کاهش تعداد خوشه به ٢٥ تا ٣٥ عدد در هر بوته ، به طور معنی داری موجب افز ایش گردید ولی با افز ایش تعداد خوشه، کاهش معنی داری در میزان (pH) و واکنش آب میوه TSS/TA میزان درصد مواد جامد محلول، نسبت این صفات دیده شد. تیمار تنک ٢٥ خوشه از نظر درصد اسید کل نسبت به شاهد اختلاف معنی داری را نشان داد . همچنین تیمار واکنش آب میوه و کاهش درصد اسید کل نسبت ،TSS/TA سربرداری به طور معنی داری موجب افز ایش درصد مواد جامد محلول، نسبت به شاهد گرد ید. تنک خوشه از ٢٥ تا ٤٥ خوشه در هر بوته موجب افز ایش معنی دار در وزن تک خوشه نسبت به شاهد گردید ولی بین تیمارهای شاهد و تیمار ٥٠ خوشه و بین تیمارهای ٢٥ تا ٥٠ خوشه اختلاف معنی داری از نظر افز ایش وزن خوشه وجود نداشت . از نظر عملکرد در واحد بوته، تمام تیمارهای تنک خوشه موجب کاهش معنی دار در عملکرد در واحد بوته نسبت به شاهد گرد ید ولی تیمارها ی ٢٥ تا ٣٥ خوشه و تیمارهای ٤٠ تا ٥٠ خوشه در هر بوته اختلاف معنی داری را نسبت به هم نشان ندادند . براساس نتا یج این پژوهش می توان تیمار تنک خوشه توام با سر برداری شاخه ها را به منظور افز ایش ویژگی های کیفی همراه با عملکرد متعادل انگور عسکر ی در منطقه سردسیری سی سخت توصیه کرد.
Overcroping, shading and short growing season can reduce the pool of carbohydrate reserves, and consequently reduce the quality of crop in grapevines. An experiment was conducted in order to study the effects of cluster number and different levels of cane topping on balanced yield and qualitative traits of table grape (Vitis vinifera L.) cv. Askari. The design of experiment was factorial in completely randomized blocks with four replications. Factors included cluster number (Control, 25, 30, 35, 40, 45 and 50 cluster per vine) and cane topping included (Control, removal 1/4, 1/3 and 1/2 length of shoot). Results showed that decreasing the number of cluster to 25-35 per vine, significantly increased %TSS, TSS/TA and pH but with increasing cluster number, these traits were significantly reduced. Thinning treatment to 25 cluster showed significant difference from the viewpoint of %TA compared with untreated control. Also topping treatment significantly increased %TSS, %TA, TSS/TA ratio and decreased % TA compared with untreated control. Reducing the cluster to 25-45 per vine significantly increased cluster weight, however, no significant difference was observed between control and 50 clusters per vine and/or 25 to 50 clusters. Yield per vine was reduced in all treatments in comparison with untreated control. However, no difference was shown between 25 to 35 and or 40 and 50 clusters per vine. According to the results obtained, cluster thinning combined with topping can be recommended for increasing fruit quality and balanced yield of Askari table grapes in cold climate of Cisakht region.
تنک خوشه، سربرداری، عملکرد، کیفیت، انگور عسکری
Cluster thinning, Cane topping, Yield, Quality, Askari grapes.
15
27
http://jstnar.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-343-1&slc_lang=fa&sid=1
B
Kavoosi
بیژن
کاووسی
kavoosi696@yahoo.com
00031947532846008718
00031947532846008718
Yes
S
Eshghi
سعید
عشقی
00031947532846008719
00031947532846008719
No
A
Tafazoli
عنایت الله
تفضلی
00031947532846008720
00031947532846008720
No