Journal of Water and Soil Science
علوم آب و خاک
jwss
Agriculture
http://jstnar.iut.ac.ir
0
user
2476-3594
2476-5554
10.47176/jwss
fa
jalali
1387
1
1
gregorian
2008
4
1
12
43
online
1
fulltext
fa
بررسی اثر باکتوسل و پودر آب پنیر بر عملکرد و خصوصیات لاشه جوجه های گوشتی
Effect of Bactocell and Dry Whey on Performance and Carcass Characteristics of Broiler Chickens
عمومی
Ggeneral
پژوهشي
Research
<p style="DIRECTION: rtl"> به منظور بررسی اثر پودر آب پنیر و پروبیوتیک لاکتوباسیلوس- باکتوسل بر عملکرد جوجههای گوشتی آزمایشی با 300 قطعه جوجه گوشتی نژاد راس در قالب یک طرح کاملاً تصادفی با پنج تیمار، چهار تکرار و تعداد 15 قطعه جوجه در هر تکرار انجام شد. در روز 30 ام جهت یکسان نمودن تعداد مرغ وخروسها در هر قفس تعداد جوجهها به 10 قطعه در هر تکرار تقلیل یافت. جیرهها شامل جیره شاهد (فاقد پروبیوتیک و پودر آب پنیر) و سطوح 500 و750 گرم در تن پروبیوتیک و هر سطح از سطوح ذکر شده با و بدون 2 درصد پودرآب پنیر بودند. افزایش وزن روزانه، مصرف غذا، ضریب تبدیل غذایی در دورههای مختلف پرورش و خصوصیات لاشه شامل وزن، گردن، جگر، بال، قلب، و چربی محوطه شکمی در سن 49 روزگی اندازهگیری و سپس درصد هر جزء نسبت به وزن زنده محاسبه شد. استفاده از جیرههای غذایی حاوی 500 و750 گرم در تن پروبیوتیک به همراه 2 درصد پودر آب پنیر در فاصله زمانی 21-0 روزگی به شکل معنیداری بــاعث ایجاد افــزایش وزن بدنی جوجهها نســـبت به سایر جیرهها شد(05/0>P). جیرههای حاوی پودرآب پـنیر بویژه جیره حاوی 750 گرم پروبیوتیک در دورههای زمانی 21-0، 42-21 و 49-0 روزگی به شکل معنیداری سبب افزایش مصرف خوراک شدند(05/0>P). استفاده از جیرههای حاوی پودر آب پنیر سبب کاهش معنیدار میزان کلسترول پلاسمای خون در 35 روزگی (05/0>P) و همچنین افزایش معنیدار تعداد گلبولهای سفید خون در سنین 21 و 35 روزگی(05/0>P) نسبت به سایر تیمارها گردید. هیچیک از جیرههای غذایی بر ضریب تبدیل غذایی و خصوصیات لاشه تأثیر معنیداری نداشتند(05/0 <span style="FONT-SIZE: 12pt FONT-FAMILY: "Times New Roman" mso-fareast-font-family: 'Times New Roman' mso-ansi-language: EN-US mso-fareast-language: EN-US mso-bidi-language: AR-SA"><</span>P ). </p>
This experiment was conducted in a completely randomized design with five treatments and four replications. There were 15 chicks in each replication during the first 30 days and 10 chicks from day 30 to the end of experiment. Diets were control (without probiotic and dry whey) and levels 500 and 750 gm/ton probiotic, and each level contained two diets with and without %2 dry whey. Daily weight gain, feed intake, feed conversion rate at the end of each experiment and carcass characteristics including weights of neck, Liver, wing, heart, and abdominal fat on the 49th day of experiment were measured. Chicks which received diets with 500 and 750 mg/ton probiotic +%2 dry whey were significantly heavier than other chicks (p<0/05) between 0-21 days. Feed intake significantly increased during 3 periods including 0-21, 21-42, and 42-49 days of experiment, when chicks used diets with dry whey, especially diets containing 750 gm/ton probiotic (P<0/05). Blood plasma cholesterol significantly decreased when chicks used diets with dry whey. Also an increase in white cells was observed in days 21 and 35. Treatments did not have any significant effect on feed conversion rate, mortality and carcass characteristics (P>0/05).
پروبیوتیک ، پربیوتیک، پودر آب پنیر، جوجههای گوشتی
Probiotic, Prebiotic, Bactocell, Dry whey, Broiler chickens.
473
480
http://jstnar.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-853&slc_lang=fa&sid=1
A.H.
Rastad
عبدالهادی
رستاد
00031947532846006875
00031947532846006875
Yes
A.
Samie
عبدالحسین
سمیع
00031947532846006876
00031947532846006876
No
F.
Daneshvar
فرزاد
دانشور
00031947532846006877
00031947532846006877
No