Journal of Water and Soil Science
علوم آب و خاک
jwss
Agriculture
http://jstnar.iut.ac.ir
0
user
2476-3594
2476-5554
10.47176/jwss
fa
jalali
1384
1
1
gregorian
2005
4
1
9
1
online
1
fulltext
fa
بررسی مسایل بازاریابی گل محمدی و فرآوردههای آن (گلاب و اسانس): مطالعه موردی در شهرستان کاشان
Investigation of Damask Roses Marketing Problems: A Case Study in Kashan Region
عمومی
Ggeneral
پژوهشي
Research
پژوهش حاضر، به منظور بررسی مسایل و تنگناهای موجود در طول مسیر بازاریابی گل محمدی و فرآوردههای آن و همچنین ارائه راه حلهای مناسب جهت ارتقای کارایی بازاریابی این محصول، صورت پذیرفت. بر پایه نتایج به دست آمده از بررسی مسیر بازاریابی گل محمدی و فرآوردههای آن، بازار این محصول در هر دو گروه سنتی و صنعتی مورد بررسی ناکارا میباشد به طوری که شاخص کارایی برای گلاب سنتی 9/92 درصد و برای گلاب تولید شده در واحدهای صنعتی به طور متوسط معادل 55 درصد بوده است. علاوه بر این، با در نظر گرفتن قیمت عوامل بازاریابی، سهم هر یک از عوامل در قیمت نهایی محصول محاسبه شد.
نتایج بررسیهای انجام شده نشان میدهد در بین عوامل بازار، واحدهای تبدیلی از بالاترین سهم برخوردارند. در مقایسه واحدهای تبدیلی، واحدهای سنتی با 2/47 درصد، سهم بالاتری از قیمت خرده فروشی را نسبت به واحدهای صنعتی به خود اختصاص دادهاند. این سهم برای واحدهای گلابگیری صنعتی به طور متوسط 5/44 درصد به دست آمده است. بر اساس نتایج به دست آمده، سهم عوامل
تولید کننده، خرده فروش، عمده فروش و واسطهها به ترتیب در مکانهای بعدی قرار دارند. نتایج محاسبه ضریب هزینه بازاریابی نشان میدهد 70درصد قیمت خردهفروشی گلاب تولید شده از یک کیلوگرم گل محمدی در واحدهای سنتی مربوط به هزینههای بازاریابی این محصول بوده است. این میزان برای واحدهای صنعتی با ظرفیت بالا و پایین به ترتیب 7/67 و 4/65 درصد بوده است.
This study was conducted to determine the problems of marketing channels of damask roses and to seek appropriate solutions to enhance marketing efficiency. The results of the study revealed that traditional and industrial rose production lacked the quality demanded by the market. The efficiency index was % 92.9 in traditional and %55 in industrial production. In addition, with regard to the marketing parameters for each type of production, the share of the factors was calculated. So we can conclude that the reducing units have the most important roles in this process. According to the study, traditional units with %47.2 had a greater share compared with the industrial units (%44.5).
The results have also shown that production retailer wholesalers and middlemen shares were in the lower ranks respectively. Marketing cost coefficient results showed that %70 of the retailer selling price for 1 kg of the product was related to the marketing costs. The costs for industrial units with high and low capacity were %67.7 and %65.4, respectively.
گل محمدی، کارایی بازار، ضریب هزینه بازاریابی، حاشیه بازار
Damask roses, Marketing efficiency, Marketing cost coefficient, Market margin.
73
89
http://jstnar.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-282&slc_lang=fa&sid=1
A. Solaimani Pour
احمد سلیمانی پور
00031947532846003104
00031947532846003104
Yes
A. R. Nikooie
علیرضا نیکویی
00031947532846003105
00031947532846003105
No
A. Bagheri
ابوالقاسم باقری
00031947532846003106
00031947532846003106
No