Journal of Water and Soil Science
علوم آب و خاک
jwss
Agriculture
http://jstnar.iut.ac.ir
0
user
2476-3594
2476-5554
10.47176/jwss
fa
jalali
1381
4
1
gregorian
2002
7
1
6
2
online
1
fulltext
fa
تاثیر نوع بسته بندی و دماهای مختلف بر ضدعفونی و نگهداری انجیر خشک اسنهبان
The Effects of Temperature Treatments on the Disinfestation and Storage of Dry Figs of Estahban
عمومی
Ggeneral
پژوهشي
Research
به منظور بررسی اثر تیمارهای گرمایی و سرمایی بر حشرات آلوده کننده انجیرهای خشک استهبان آزمایشهایی انجام گرفت. دو نوع کیسه بستهبندی (سوراخدار و بدون سوراخ)، دو نوع انبار با دمای 23 درجه سانتیگراد و انبار سرد ( 2 و 10 درجه سانتیگراد)، 9 مدت زمان تیمارهای گرمایی و سرمایی (3، 4، 5، 6، 7، 10، 15، 20 و 25 ساعت) و 13 تیمار دمایی [23، 45، 50، 55، 60، 65، 70، 75، 25-، (25-)+45، (25-)+50، (25-)+55، و (25-)+60 درجه سانتیگراد] در این آزمایشها بررسی گردید. نتایج آزمایش نشان داد که شبپره هندی (Plodia interpunctella) که یک آفت مهم در انبارهای انجیر است، با بستهبندی انجیر در کیسههای پلاستیکی بدون سوراخ با ضخامت 24/0 میلیمتر، بعد از تیمارهای دمایی مناسب، به طور رضایتبخشی کنترل میشود. انبار سرد با دمای 2 درجه سانتیگرادبه گونهای معنیدار تمام مراحل زندگی پروانه را در انبار از بین میبرد. انجیر خشک تیمار شده در دمای 60 درجه سانتیگراد به مدت هفت ساعت و یا بیشتر، 65 درجه سانتیگراد به مدت شش ساعت و یا بیشتر، 25- درجه سانتیگراد به مدت 15 ساعت و یا بیشتر، بدون تغییر کیفیت ظاهری میوه، به خوبی در برابر آفت حفظ گردید.
Experiments were conducted to evaluate the effects of heat and cold treatments on the disinfestation of dry figs from Estahban. Tow types of packing bags (with or without holes), two storage conditions including one at 23<sup>o</sup>C and one cold storage condition (10<sup>o</sup>C and 2<sup>o</sup>C), 9 heat and cold treatment durations (3, 4, 5, 6, 7, 10, 15, 20 and 25 hrs) and 13 temperature treatments [23, 45, 55, 60, 65, 70, 75, 45+(-25), 50+(-25) and 60+(-25) <sup>o</sup>C] were used in these experiments. The results showed that Indian meal moth, Plodia interpunctella, which is a major pest in dry fig storage, can be satistfactorily controlled by packing figs in plastic bags with a thickness of 0.24 mm after suitable temperature treatment. Cold storage at 2<sup>o</sup>C significantly controlled all developmental stages of moths at storage. Temperature treatments at 60<sup>o</sup>C for 7hrs or more, at 65<sup>o</sup>C for 6hrs or more, and at -25<sup>o</sup>C for 15hrs or more were found to be capable of controling pest most satisfactorily without changing fruit external quality.
آفات انباری، شب پره هندی، تیمارهای دمایی
Storage pest, Plodia interpunctella, Heat treatment
29
41
http://jstnar.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-170&slc_lang=fa&sid=1
M. Rahemi
مجید راحمی
00031947532846005713
00031947532846005713
Yes
H. Zare
حمید زارع
00031947532846005714
00031947532846005714
No