AU - GHarehbash, A AU - GHorchi, T AU - Hasani, S AU - Torbatinejad, N AU - Mansori, H TI - Effects of Ewe Milk, Milk Replacer and Three Starter Diets on Microbial Protein Synthesis, Rumen Fermentation, Blood and Urinary Metabolites in Dalagh Breed Suckling Lambs PT - JOURNAL ARTICLE TA - JSTNAR JN - JSTNAR VO - 13 VI - 47 IP - 47 4099 - http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-1068-fa.html 4100 - http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-1068-fa.pdf SO - JSTNAR 47 AB  - آزمایش به منظور بررسی امکان پرورش بره‌های شیرخوار با جایگزین شیر تجارتی و اثرات تغذیه جیره‌های آغازین با نسبت‌های مختلف کنسانتره بر سنتز پروتئین میکروبی، فراسنجه‌های تخمیری شکمبه، متابولیت‌های خون و ادرار انجام شد. تعداد30 رأس بره نر نژاد دالاق به سن1 ± 3 روزگی پس از دریافت 48 ساعت آغوز، از مادران جدا، به طور تصادفی به 6 گروه 5 راسی تقسیم و در قفس های انفرادی قرار داده شده، با 6 تیمار آزمایشی تا سن 90 روزگی تغذیه شدند. روش آماری مورد استفاده طرح کاملاً تصادفی در قالب آزمایش فاکتوریل 3× 2 که در آن عامل اول اثر غذای مایع (شیر مادر و جایگزین شیر) وعامل دوم اثر جیره‌های آغازین (جیره اول 100 درصد کنسانتره آغازین، جیره دوم دارای 67 درصد کنسانتره آغازین و 33 درصد یونجه خشک، جیره سوم دارای 33 درصد کنسانتره آغازین و 67 درصد یونجه خشک) بود. میانگین pH، کل اسیدهای چرب فرار و نیتروژن آمونیاکی مایع شکمبه، نیتروژن اوره‌ای و بتاهیدروکسی بوتیرات سرم خون، ترکیبات پورینی ادرار، پورین‌های میکروبی و شاخص‌های سنتز پروتئین میکروبی در بین بره‌های تغذیه شده با شیر میش و شیر جایگزین اختلاف آماری معنی‌دار نداشت. میانگین pH و کل اسیدهای چرب فرار مایع شکمبه (01/0P CP - IRAN IN - LG - eng PB - JSTNAR PG - 461 PT - Research YR - 2009