@ARTICLE{Hatami, author = {Hatami, B. and Ghahari, H. and }, title = {The Effect of Different Diets and Storage Period of Encarsia formosa Gahan on its Longevity and Efficiency}, volume = {5}, number = {3}, abstract ={با توجه به اهمیت و توانایی زیاد زنبور پارازیتویید (Encarsia formosa Gahan (Hymenoptera: Aphelinidae در کنترل مگس سفید گلخانه (Trialeurodes vaporariorum Westwood (Homoptera: Aleyrodidae، تأثیر رژیم‌های غذایی گوناگون، و نیز ذخیره‌سازی پارازیتویید فوق در دمای کم، بر طول عمر و کارایی آن بررسی گردید. اختلاف میانگین طول عمر این پارازیتویید میان تیمارهای محلول 15% آب و عسل، محلول 10% آب و عسل، محلول 15% ساکارز و عسلک مگس سفید گلخانه از یک سو، با تیمارهای آب مقطر و شاهد (بدون آب و ماده غذایی) از سوی دیگر، در سطح 1% معنی‌دار بود. تغییر در غلظت محلول آب و عسل به میزان 5%، تأثیری در طول عمر پارازیتویید نداشت. نبودن اختلاف معنی‌دار بین میانگین تیمارهای عسلک و ساکارز 15% احتمالاً به خاطر تشابه نسبی این دو ماده از نظر ارزش غذایی است. ذخیره‌سازی پوره‌های پارازیته مگس سفید گلخانه حاوی شفیره‌های 1-2 روزه پارازیتویید در دمای 1± 8 درجه سانتی‌گراد بر درصد خروج و کارایی زنبورهای حاصل تأثیر داشت. چهار تیمار، شامل شفیره‌های زنبور درون پوره‌های سن چهارم مگس سفید گلخانه در دمای 1± 8 درجه سانتی‌گراد بـرای مدت 5، 15، 25 و 35 روز ذخیره شدند. تـیمار شاهد شامل شفیره‌هـایی بـود کـه در دمای معمولی اتـاق (4± 24 درجه سانتی‌گراد) تا زمان خروج حشرات کامل پارازیتویید نگهداری می‌شد. پوره‌های میزبان توسط حشرات کامل پارازیتویید حاصل از تمام تیمارها پارازیته شدند. میانگین شمار پوره‌های پارازیته در تیمارهای 5 و 15 روز شاهد، در سطح آماری 1% اختلاف معنی‌دار نشان نداد. }, URL = {http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-77-fa.html}, eprint = {http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-77-fa.pdf}, journal = {Journal of Water and Soil Science}, doi = {}, year = {2001} }