@ARTICLE{A. Aboutalebi, author = {A. Aboutalebi, and E. Tafazoly, and B. Kholdebarin, and N. Karimian, and }, title = {Effect of Salinity on Concetration and Distribution of Potassium, Sodium and Chloride Ions in Sweet Lime Scion on Five Rootstocks }, volume = {11}, number = {1}, abstract ={این پژوهش به منظور بررسی اثر شوری بر غلظت یون‌های پتاسیم، سدیم و کلر تحت تأثیر کلرید سدیم در اندام‌های هوائی و ریشه نهال‌های لیموشیرین پیوند شده روی پنج پایه مرکبات شامل بکرایی (لیموشیرین × نارنگی) لیموآب، ولکامریانا و لیموشیرین به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار تکرار در گلخانه به اجرا در آمد. براساس نتایج، نوع پایه تأثیر زیادی بر غلظت یون‌ها داشت. غلظت و پراکنش یون‌های پتاسیم، سدیم و کلر در تیمار شاهد و سایر سطوح شوری با هم تفاوت معنی دار داشت. شوری غلظت سدیم و کلر را در ریشه و شاخساره افزایش داد ولی میزان افزایش بسته به نوع پایه متفاوت بود. کمترین غلظت کلر و سدیم در شاخساره پیوندک روی پایه ولکامریانا وجود داشت. بر اثر شوری غلظت پتاسیم در شاخساره پیوندک روی پایه نارنج و بکرایی افزایش و روی سایر پایه‌ها کاهش یافت و هم‌چنین غلظت پتاسیم در ریشه همه پایه‌ها به جز لیموآب افزایش یافت. }, URL = {http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-647-fa.html}, eprint = {http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-647-fa.pdf}, journal = {Journal of Water and Soil Science}, doi = {}, year = {2007} }