RT - Journal Article T1 - Uric Acid Determination in Poultry Excreta and its Application to Correcting Protein Digestibility Values: Spectrophotometry with Ultraviolet Detection vs HPLIC JF - JSTNAR YR - 2002 JO - JSTNAR VO - 6 IS - 3 UR - http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-225-fa.html SP - 205 EP - 212 K1 - Uric acid K1 - Poultry excreta K1 - Spectrophotometry K1 - HPLC. AB - میزان اسید اوریک موجود در کود جوجه‌های گوشتی نر آرین تغذیه شده با خوراک‌های آزمایشی حاوی مقادیر مختلف متیونین، با دو روش اسپکتروفتومتری فرابنفش و کروماتوگرافی مایع با کارایی زیاد (HPLC) اندازه‌گیری، و سپس داده‌های حاصل از دو روش مقایسه گردید. در روش HPLC از یک ستون فاز معکوس C-18 استفاده شد (250*4.6 میلیمتر ای.دی)، و سرعت جریان فاز متحرک یک میلی‌متر در دقیقه تنظیم گردید. در روش اسپکتروفتومتری فرابنفش، جذب نوری در 285 نانومتر اندازه‌گیری شد. از داده‌های حاصل از روش اسپکتروفتومتری برای تصحیح ضرایب قابلیت هضم پروتئین در جوجه‌های گوشتی استفاده گردید. ضریب هم‌بستگی (r) بین دو روش برای اندازه‌گیری میزان اسید اوریک در کود جوجه‌های گوشتی، 976/0 بود. مقادیر قابلیت هضم پروتئین پس از تصحیح بر اساس میزان نیتروژن اسید اوریک، به طور معنی‌داری (P LA eng UL http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-225-fa.html M3 ER -