۵ نتیجه برای نعیمی
همایون فرهنگفر، حسین نعیمیپور یونسی،
جلد ۱۱، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۸۶ )
چکیده
در این تحقیق از دادههای زایش اول سالهای ۱۳۸۰-۱۳۷۰ مربوط به ۲۵۴۷۱ رأس گاو شیری نژاد هلشتاین در ۵۲۳ گله استفاده شد. صفات تولید شامل رکوردهای تصحیح شده ۳۰۵ روز و دوبار دوشش شیر، چربی و درصد چربی و صفات تولید مثل شامل سن زایش اول، فاصله دو زایش، طول دوره آبستنی و تعداد تلقیح به ازای آبستنی دوم بود. صفت تعداد روزهای خشک بین زایش اول ودوم نیز بررسی شد. وراثت پذیری شیر، چربی، درصدچربی، سن زایش اول، روزهای خشک، فاصله دو زایش، طول دوره آبستنی و تعداد تلقیح به ازای آبستنی به ترتیب ۳۱/۰، ۲۳/۰، ۳۱/۰، ۱۴/۰، ۰۳/۰، ۰۵/۰، ۱۰/۰ و ۰۱/۰ برآورد شد. همبستگی ژنتیکی صفت تولید شیر، مقدار چربی و درصد چربی با سن زایش اول به ترتیب ۱۴/۰-، ۱۶/۰-، ۰۳/۰، با تعداد روزهای خشک ۳۱/۰-، ۲۳/۰-، ۱۵/۰، با فاصله دو زایش ۵۴/۰، ۴۴/۰، ۲۱/۰-، با طول دوره آبستنی ۰۱/۰، ۱۱/۰ و ۰۹/۰ و با تعداد تلقیح به ازای آبستنی ۳۸/۰، ۲۰/۰، ۲۵/۰- بود.
حسین نعیمی پوریونسی، همایون فرهنگ فر ، محمد رضا اصغری ،
جلد ۱۲، شماره ۴۳ - ( بهار ۱۳۸۷ )
چکیده
در این مطالعه به منظور تخمین پارامترهای ژنتیکی و روند ژنتیکی صفات اندازه وزن بدن در سنین مختلف، افرایش وزن زنده درسنین صفر تا سه ماهگی، سه تا نه ماهگی و وزن بیده کرک از ۱۲۵۶ رکورد متعلق به ۷۷۵ حیوان جمعآوری شده طی سالهای ۱۳۷۹ الی ۱۳۸۲ در مر کز اصلاح نژاد بز کرکی سربیشه استفاده شد. ویرایش دادهها توسط نرم افزار ۲، ۶ Foxpro انجام شد. از نرم افزار آماری SAS جهت تجزیه و تحلیل عوامل محیطی و از نرم افزار ژنتیکی DFREML جهت تجزیه و تحلیل پارامترها ژنتیکی استفاده شد. عوامل محیطی مؤثر بر صفات فوق شامل اثرات سال و ماه تولد، جنس، تیپ تولد و سن مادر (خطی و درجه دو) بود. مؤلفههای واریانس اثر عوامل ژنتیکی افزایشی مستقیم و مادری، اثرمحیط دائمی مادری و کواریانس بین اثر عوامل ژنتیکی افزایشی مستقیم و مادری با روش حداکثر درستنمایی محدود شده در مدل حیوانی تک صفتی برآورد شد. برای این منظور از شش مدل حیوانی مختلف استفاده گردید که برای وزن تولد و از شیرگیری بهترین مدل، مدل یک (فقط شامل اثر ژنتیکی افزایشی مستقیم) بود که براساس آن، وراثتپذیری مستقیم آنها به ترتیب ۴۸/۰و ۱۱/۰ برآورد گردید. برای وزن نه ماهگی مدل سه (شامل اثر ژنتیکی افزایشی مستقیم و مادری) به عنوان مناسبترین مدل انتخاب شد و براساس آن، وراثتپذیری مستقیم ۰۹/۰ و وراثتپذیری مادری صفر برآورد گردید. وراثتپذیری مستقیم صفت افزایش وزن صفر تا سه ماهگی و و افزایش وزن سه تا نه ماهگی با استفاده از مدل یک به ترتیب ۱۶/۰ و ۰۵/۰ برآورد شد. وراثتپذیری مستقیم صفت وزن بیده کرک با استفاده از مدل یک دامی تک صفتی ۰۲/۰ و وراثتپذیری و تکرارپذیری صفت وزن بیده با استفاده از مدل دامی تکرارپذیر به ترتیب ۱۶/۰ و۵۳/۰ برآورد گردید. روند ژنتیکی برآورد شده برای صفات وزن تولد ۰۱۷۵/۰ ، وزن نه ماهگی ۰۲۰۶/۰ و برای صفت وزن بیده ۰۰۵۳۷/۰- کیلوگرم در سال بود و از لحاظ آماری معنیدار نبود.
همایون فرهنگ فر، حسین نعیمیپور ، رضا لطفی،
جلد ۱۲، شماره ۴۳ - ( بهار ۱۳۸۷ )
چکیده
در این تحقیق، تخمین پارامترها و ارزیابی ژنتیکی گاو های هلشتاین استان خراسان برای صفت شیر بر اساس یک مدل دام روز آزمون با تابعیت تصادفی تکهای ( Cubic spline random regression ) انجام شد. دادههای مورد استفاده ۳۲۸۵۴ رکورد روز آزمون شیر دو و سه بار دوشش در روز مربوط به ۳۸۴۲ رأس گاو هلشتاین شکم اول (فرزندان ۴۶۶ رأس گاو نر) در ۱۲۵ گله بود که در بین سالهای ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴ زایش داشتند. در مدل دام روز - آزمون، اثر عوامل ثابت محیطی گله- سال و ماه رکوردگیری- دفعات دوشش، متغیرهای کمکی خطی و درجه دوم سن زایش اول، درصد ژن هلشتاین (متغیر کمکی خطی)، اثرات تصادفی ژنتیکی افزایشی و محیط دائمی گاو قرار داده شد. در مدل مزبور بهمنظور در نظر گرفتن تفاوتهای ژنتیکی و محیطی شکل منحنی شیردهی بین گاوها از تابعیت تصادفی تکهای توان سوم استفاده شد. میانگین پسین ارزش اصلاحی پیش بینی شده گاوها با روش آماری بیزین (از طریق نمونهگیری گیبس با ۱۰۰۰۰۰ زنجیره با نرم افزار RRGIBBS ) محاسبه شد. میانگین ارزش اصلاحی پیش بینی شده شیر ۳۰۵ روز برای گاوهای دارای رکورد برابر با ۹۰/۵۲ کیلوگرم (۰۵/۰>P) بود. همبستگی بین ارزش اصلاحی ماههای شیردهی با افزایش فاصله بین آنها کاهش نشان داد . بیشترین همبستگی رتبهای بین ماههای هشتم و نهم (۹۹۸/۰) و کمترین همبستگی رتبهای بین ماههای اول و دهم (۳۱۲/۰) بود. ارزش اصلاحی ماههای اول و ششم بهترتیب کمترین (۵۵۳/۰) و بیشترین (۹۹۰/۰) همبستگی رتبهای را با ارزش اصلاحی شیر ۳۰۵ روز داشت. روند ژنتیکی برآورد شده شیر ۳۰۵ روز بر حسب سال تولد گاوها ۷۵/۱۷ کیلوگرم در سال بود که به لحاظ آماری تفاوت معنیدار از صفر نداشت ( ۱۶۵/۰= p value).
سمیرا زندی فر، زهره ابراهیمی خوسفی، محمد خسروشاهی، مریم نعیمی،
جلد ۲۴، شماره ۳ - ( علوم آب و خاک - پاییز ۱۳۹۹ )
چکیده
وقوع پدیده فرسایش بادی و انتشار ذرات گردوغبار یکی از عوامل مهم و تهدید کننده محیط زیست بهشمار میرود. تغییر اقلیم و تناوب وقوع خشکسالیها، نقش مهمی بر تشدید و یا تضعیف این رخدادها داشته است. هدف اولیه پژوهش حاضر، بررسی روند تغییر چهار عنصر مهم اقلیمی (بارندگی، دما، سرعت باد و رطوبت نسبی) و شاخص توفان گردوغبار (DSI) در شهرستان قزوین با استفاده از آزمون من کندال پیش سفید شده و تعیین ارتباط بین آنها بر اساس روش رگرسیون خطی چندگانه است. ارزیابی وضعیت خشکسالیهای هواشناسی بر اساس دو شاخص بارش استاندارد شده و شاخص بارش و تبخیر و تعرق استاندارد شده و تحلیل اثر آنها بر میزان فعالیت رخدادهای گردوغبار هدف بعدی این پژوهش، در منطقه مطالعاتی است. بدین منظور پس از تهیه و پردازش دادههای اقلیمی و محاسبه شاخص توفان گردوغبار، نسبت به بررسی روند تغییرات و ارتباط پارامترهای اقلیمی و رخدادهای گردوغبار اقدام شد. نتایج حاصل نشان داد که روند تغییرات سالانه بارندگی و رطوبت نسبی در شهرستان قزوین، افزایشی و روند تغییرات سالانه سرعت باد و دمای متوسط هوا، کاهشی بوده است. همچنین بررسی روند تغییرات ماهانه رخدادهای گردوغبار نشان داد که تنها در ماه ژولای روند کاهشی شدیدی در وقوع پدیده فرسایش بادی و انتشار ذرات گردوغبار داخلی، رخ داده است. در مقیاس فصلی به استثنای فصل زمستان که بدون روند گزارش شده است، در سایر فصول، از شدت وقوع این رویدادها به میزان قابل توجهی کاسته شده است. اثر خشکسالی هواشناسی بر رخداد فرسایش بادی در سطح اطمینان ۹۹ درصد، ۱۱ درصد برآورد شد. بهطور کلی، این یافتهها بیانگر سیر کاهشی تخریب اراضی و بیابانزایی ناشی از فرسایش بادی در شهرستان قزوین است.
فرهاد نعیمی هوشمند، فریبرز احمدزاده کلیبر،
جلد ۲۶، شماره ۳ - ( علوم آب و خاک - پاییز ۱۴۰۱ )
چکیده
مدلهای هیدرولوژیک برای ارزیابی و پیش¬بینی میزان آب قابل استحصال حوضهها، تحلیل فراوانی سیل و تدوین استراتژی¬های مقابله با سیلابها روز به روز در حال گسترش است. در این مطالعه از مدل HEC-HMS و الحاقیههای HEC-GeoHMS وArc Hydro در محیط ArcGIS برای شبیهسازی هیدروگرافهای سیلاب طراحی در حوضه آبریز آیدوغموش واقع در شمال غرب ایران استفاده شد. برای محاسبه تلفات بارش، تبدیل بارش به رواناب، روندیابی و جریان پایه بهترتیب از روش -CN SCS، -UH SCS، ماسکینگهام و مدل ثابت ماهانه استفاده شد. در واسنجی مدل با دو رخداد واقعی سیل، میانگین مقادیر قدر مطلق باقیماندهها، مجموع مربع باقیماندهها و مجذور پیک وزنی میانگین مربعات خطا، برای حجم سیلاب بهترتیب برابر ۲/۷۵، ۵/۹۱ و ۵/۳۲ و برای دبی اوج بهترتیب برابر ۸/۹، ۸/۰ و ۸/۰ بهدست آمد. صحتسنجی مدل نیز با مقدار یک درصد خطا در دبی اوج و ۱۹ درصد خطا در حجم سیلاب مناسب ارزیابی شد. برای بارشهای حداکثر ۲۴ ساعته، توزیع لوگ پیرسون تیپ ۳ بهعنوان مناسبترین توزیع در نرمافزار SMADA تعیین و بارشهای طراحی با دورههای بازگشت مختلف استخراج شد. به این ترتیب برای دوره بازگشت ۲ تا ۱۰۰۰ سال دبی اوج و حجم سیلاب طراحی بهترتیب برابر ۱۸/۸ تا ۴۱۵/۶ مترمکعب بر ثانیه و ۵/۷ تا ۸۷/۹ میلیون مترمکعب شبیهسازی شد.