جلد 22، شماره 4 - ( علوم آب و خاک - علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی- زمستان 1397 )                   جلد 22 شماره 4 صفحات 13-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1. گروه مدیریت کشاورزی، واحد شوشتر، دانشگاه آزاد اسلامی، شوشتر، ایران ، aghapoor@alumni.ut.ac.ir
چکیده:   (6099 مشاهده)
با توجه به وجود بحران منابع آبی در داخل کشور، اضافه برداشت از منابع آب زیرزمینی، وضعیت نامناسبی را برای اغلب دشت‌های کشور موجب شده است. از سویی لازم است برای پایداری این منابع همواره در استفاده از این منابع، نیاز نسل‌های آینده نیز مدنظر قرار گیرند. در این راستا در مطالعه حاضر تدوین یک الگوی کشت با هدف تأمین پایداری منابع آب زیرزمینی در دشت باغ‌ملک مدنظر قرارگرفته است. در این مطالعه از تکنیک سری‌های زمانی برای پیش‌بینی مقادیر آتی متغیرها استفاده ‌شده است. همچنین الگوی برنامه‌ریزی پویا، برای تعیین الگوی کشت شده است. اطلاعات مورد نیاز این تحقیق به دو صورت پرسش‌نامه‌ای و استفاده از منابع آماری سایت جهاد کشاورزی و سازمان آب و برق استان خوزستان در سال 1392 جمع‌آوری شد. نتایج نشان می‌دهد که نهاده آب، محدودکننده‌ترین عامل تولید در بخش کشاورزی منطقه محسوب می‌شود، همچنین استفاده از الگوی بالا تغییرات اساسی در الگوی کشت منطقه را موجب خواهد شد. بهره‌گیری از روش‌های آبیاری مدرن می‌تواند ظرفیت تولیدات زراعی منطقه را تا دو برابر افزایش دهد. پیشنهاد اصلی مطالعه حاضر بر انتخاب الگوهایی است که پایداری بین نسلی را در مورد نهاده‌های کمیابی مانند آب مدنظر قرار می‌دهند.
متن کامل [PDF 421 kb]   (1614 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومی
دریافت: 1395/9/22 | پذیرش: 1396/9/19 | انتشار: 1397/12/24

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.