جلد 25، شماره 2 - ( علوم آب و خاک - تابستان 1400 )                   جلد 25 شماره 2 صفحات 302-289 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kolivand Z, Ghazimoradi S, kilanehei F, Naeini O. Determination of a Model to Predict Effluent COD of a Moving Bed Biofilm Reactor in Treating a Synthetic Municipal Wastewater for Agricultural and Irrigation Reuse. jwss 2021; 25 (2) :289-302
کولیوند زهرا، قاضی مرادی شاهرخ، کیلانه ئی فواد، نائینی سید تقی امید. تعیین مدلی برای برآورد COD خروجی از رآکتور بیوفیلمی بستر متحرک در تصفیه پسابی سنتزی برای مصارف کشاورزی و آبیاری فضای سبز. علوم آب و خاک. 1400; 25 (2) :289-302

1. گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) ، ghazimoradi@eng.ikiu.ac.ir
استفاده مجدد از پساب تصفیه شده در کشورهایی نظیر ایران که از بی‏آبی نسبی رنج می‏برند، به‌عنوان رویکردی مهم در مدیریت منابع آب مطرح می‌شود. در ‏این ‏میان به کارگیری روش ‏های نوین تصفیه فاضلاب مثل رشد چسبیده به‌دلیل زمان راه‏اندازی کوتاه‏تر، زمین و فضای اشغالی محدودتر در مقایسه با دیگر روش‏ های تصفیه اهمیت یافته ‏است. این پژوهش به بررسی عملکرد رآکتور بیوفیلمی بستر متحرک در تصفیه فاضلاب شهری و تعیین مدل مناسب برای آن پرداخته ‏است. آزمایش ‏ها با استفاده از یک رآکتور به حجم مفید 15 لیتر و فاضلاب سنتزی با COD ورودی 500 میلی‏گرم‏ بر ‏لیتر (تقریباً مشابه غلظت فاضلاب شهری)، در سه سطح پرشدگی 30، 50 و 70 درصد و نیز در سه زمان ماند 4، 8 و 12 ساعت انجام شدند. با توجه به نتایج به‏ دست ‏آمده، درصد پرشدگی 50 و زمان ماند 4 ساعت به‌عنوان موارد بهینه انتخاب شدند. همچنین بررسی مدل ‏های سینتیکی موجود نشان می‏دهد که مدل مرتبه دوم گراو برای توضیح ضرایب سینتیکی حذف مواد آلی در رآکتور مورد آزمایش مناسب‏ترین مدل است. علاوه بر این، یک مدل رگرسیونی برای تخمین COD بر اساس درصد پرشدگی و زمان ماند ارائه شده‏ است.
دریافت: 1398/7/25 | پذیرش: 1399/10/20 | انتشار: 1400/6/10