Journal of Water and Soil Science
علوم آب و خاک
jwss
Agriculture
http://jstnar.iut.ac.ir
0
user
2476-3594
2476-5554
10.47176/jwss
fa
jalali
1387
7
1
gregorian
2008
10
1
12
45
online
1
fulltext
fa
تغییرات قندها و اسیدهای آلی در حین رشد و انبارمانی و اثر آن بر ماندگاری، خصوصیات کیفی و عارضه قهوهای شدن داخلی میوه در دو رقم گلابی آسیایی(.<i> Pyrus serotina</i> Rehd)
Changes of Sugars and Organic Acids Contents in Two Asian Pear Cultivars (<i> Pyrus serotina</i> Rehd.) during Fruit Development and Postharvest Storage and Its Effect on Fruit Shelf life, quality and Internal Browning Disorder
عمومی
Ggeneral
پژوهشي
Research
<p align="justify">میوه 2 رقم از گلابی آسیایی(.<em>Pyrus serotina</em> Rehd) به نامهای<span dir="ltr">‘</span><span dir="ltr">Ksq</span><span dir="ltr">’</span><span dir="ltr"><sub>9</sub> </span>و<span dir="ltr">‘</span><span dir="ltr">Ksq</span><span dir="ltr">’</span><span dir="ltr"><sub>13</sub> </span>در شرایط آب و هوایی تهران برای بررسی تغییرات میزان قندها و اسیدهای آلی و اثر آنها بر خواص فیزیکوشیمیایی و قهوهای شدن داخلی میوه مورد ارزیابی قرار گرفت. قندها و اسیدهای آلی 2 بار قبل از برداشت، زمان برداشت و 2 بار پس از برداشت (میوهها در دمای<span dir="ltr">2</span><span dir="ltr">°</span><span dir="ltr">C </span>رطوبت نسبی هوای%85-80 نگهداری شدند) به فواصل زمانی هر ماه یک بار با دستگاه HPLC اندازهگیری شد. تفاوت معنیداری بین ارقام مورد آزمایش، شاهد و زمان نمونه برداری از نظر میزان قندها و اسیدهای آلی مشاهده شد. در این مطالعه میزان قندهای فروکتوز، گلوگز و سوربیتول تا یک ماه بعد از برداشت افزایش نشان داد (از حدود 1 به 9% وزن تر میوه) و سپس کاهش یافت. ساکاروز از 2 ماه قبل از برداشت تا 2 ماه پس از برداشت کاهش یافت (از حدود 3 به 75/0% وزن تر میوه). در هر دو رقم اسیدهای آلی تا قبل از برداشت افزایش و از زمان رسیدن تا پیری میوه کاهش یافت. بیشترین مقادیر اسیدهای آلی مربوط به مالیک و آسکوربیک اسید بود (به ترتیب 345 و 1/41 میلیگرم در 100گرم وزن تر میوه، در زمان برداشت به ترتیب در ارقام <span dir="ltr">‘</span><span dir="ltr">Ksq</span><span dir="ltr">’</span><span dir="ltr"><sub>9</sub></span>و شاهد). همبستگی زیادی (از 8/0تا 1) بین کاهش قندها و اسیدهای آلی با افزایش قهوهای شدن داخلی میوه و کاهش صفات سفتی بافت، وزن تر و خشک، و مواد جامد محلول کل میوه(TSS) مشاهده شد. نتایج نشان داد افزایش میزان قندها و اسیدهای آلی باعث تأخیر در قهوهای شدن میوه شد. ارقام گلابی آسیایی با میزان آسکوربیک اسید کمتر، احتمالاً به عارضه قهوهای شدن داخلی میوه حساسترند. ارتباط زیادی بین افزایش میزان قندها با افزایش رنگ در میوهها مشاهده شد. </p>
Changes of the main sugars and organic acids content in Asian pear (<em>Pyrus serotina</em> Rehd.) Cultivars ‘KS’<sub>9</sub> and ‘KS’<sub>13</sub> grown in Tehran were studied from fruit set to maturity. The main sugars and organic acids content in fruits were determined 1 and 2 months before harvest, at the time of harvest and 1, 2 months after harvest time using High Performance Liquid Chromatography (HPLC). Fruits were stored at 2˚C and 80-85% relative humidity (RH). There were significant differences between cultivars and time of fruit harvest in terms of sugars and organic acids content. In both studied cultivars, fructose, glucose and sorbitol increased from the first fruit sampling to one month after harvest (1 to 9% FW) and then decreased. Sucrose content decreased from 2 months before harvest to 2 months after harvest time (3 to 0.75% FW). In both studied cultivars organic acids content increased at the time of pick-up and then decreased. The highest organic acids contents in the studied cultivars were malic and ascorbic acids (345 and 41.1mg 100g<sup>-1</sup>FW in ‘KS’<sub>9</sub> and control, respectively). The relationship between low sugar and organic acid content in fruits showed the highest correlation (0.8 to 1) in both cultivars among low flesh firmness, low total soluble solid (TSS), low dry weight and high internal browning determined in this study. Results indicated that high content of sugars and organic acids in fruit led to delayed internal browning. Asian pears with a low ascorbic acid concentration are probably more susceptible to internal browning. High correlation was observed between high sugars content and high fruit colour.
اسیدیته، سفتی بافت، خواص فیزیکوشیمیایی میوه، قهوهای شدن داخلی، گلابی آسیایی، مواد جامد محلول کل
Acidity, Asian pear, Firmness, Fruit physicochemical characteristic, Internal browning, Total soluble solid.
193
204
http://jstnar.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-909&slc_lang=fa&sid=1
H.
Khoshghalb
حسن
خوش قلب
00031947532846008291
00031947532846008291
Yes
K.
Arzani
کاظم
ارزانی
00031947532846008292
00031947532846008292
No
M. J.
Malakouti
محمد جعفر
ملکوتی
00031947532846008293
00031947532846008293
No
M.
Barzegar
محسن
برزگر
00031947532846008294
00031947532846008294
No