Journal of Water and Soil Science
علوم آب و خاک
jwss
Agriculture
http://jstnar.iut.ac.ir
0
user
2476-3594
2476-5554
10.47176/jwss
fa
jalali
1386
1
1
gregorian
2007
4
1
11
1
online
1
fulltext
fa
اثر فاصله تیغه از همزن و دبی خروجی بر کیفیت برنج در سفیدکن تیغهای رایج بهینه شده
Effect of Blade Distance and Output Rate on Rice Quality in a Modified Blade-type Milling Machine
عمومی
Ggeneral
پژوهشي
Research
مطالعات انجام شده نشان میدهد سرگردانی بیش از حد برنج در سفیدکن تیغهای موجب افزایش شکستگی برنج میشود. بر این اساس، ایجاد سهولت در حرکت طولی برنج در سفیدکن میتواند موجب رفع این نقیصه گردد. در این تحقیق ابتدا توپی جدیدی مجهز به مارپیچ انتقال برای سفیدکن تیغهای طراحی و ساخته شد. سپس اثر فاصله تیغه از همزن و مقدار دبی جرمی خروجی بر خصوصیات کیفی برنج در سفیدکن با توپی جدید و قدیمی در یک آزمایش کرتهای دوبار خرد شده در قالب بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار ارزیابی گردید. فاکتور اصلی نوع توپی در دوحالت (استفاده از توپی قدیمی وتوپی جدید)، فاکتور فرعی شامل فاصله تیغه از همزن در سه سطح
(11، 12 و 13 میلیمتر) و فاکتور فرعی فرعی، سه مقدار دبی خروجی برنج شامل (915، 654 و 412 کیلوگرم در ساعت) بود. در هر آزمایش، درصد برنج سفید سالم، شکستگی و درجه سفید شدگی اندازهگیری و شاخص کارایی دستگاه محاسبه شد. نتایج نشان داد، اثر ساده فاصله تیغه از همزن بر درصد شکستگی و دبی خروجی بر تمامی عوامل اندازهگیری شده معنیدار بود. همچنین برهمکنش نوع توپی و فاصله تیغه و نوع توپی و دبی جرمی خروجی به ترتیب بر درصد برنج سالم و شکستگی تأثیر معنیدار داشت. برآورد شاخص کارایی دستگاه نشان داد بهترین حالت کاری دستگاه با هر دو نوع توپی، دبی خروجی 412 کیلوگرم در ساعت و فاصله 11 یا 12 میلیمتر تیغه از همزن میباشد. در این تنظیم، میانگین درصد شکستگی برنج در توپی جدید و قدیمی به ترتیب 5/20 و 23 درصد بوده است.
Studies show that excessive rotation of rice, when the grains revolve inside the milling chamber, increase the breakage. Ease of grain movement in the milling chamber could minimize this problem by utilizing screw conveyor at the first part of rotor. In this study the rotor of a conventional milling was equipped with a screw conveyor. The effects of two rotor types (modified and conventional rotors), three output rates (412, 654 and 915 kg/h) and three blade distances from the agitator (11, 12 and 13mm) were examined on indices of rice quality using a split-split plot design. In this experiment, the percentage of whole white rice and breakage, degree of milling and milling performance index were either measured or calculated. Results showed that only the effect of blade distance on percentage of breakage was significant whereas the effect of feed rate on all measured parameters was significant. In addition, the interaction effects of rotor type and blade distance, rotor type and feed rate on percentage of whole white rice and breakage were significant, respectively. The milling performance index showed that the best conditions for both rotors can be obtained at output rate of 412kg/hr and 11or 12mm blade distance from the agitator. For this adjustment, the average of percentage of breakage in the modified and conventional rotors were 20.5 and 23, respectively.
برنج، سفیدکن تیغهای، درصد شکستگی، درجه سفید شدگی، شاخص کارایی سفید کن
Rice, Blade-type milling, Rice breakage, Degree of milling, Milling performance index
135
146
http://jstnar.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-652&slc_lang=fa&sid=1
M. Heidari Soltanabadi
محسن حیدری سلطان آبادی
00031947532846006267
00031947532846006267
Yes
A. Hemmat
عباس همت
00031947532846006268
00031947532846006268
No