Journal of Water and Soil Science
علوم آب و خاک
jwss
Agriculture
http://jstnar.iut.ac.ir
0
user
2476-3594
2476-5554
10.47176/jwss
fa
jalali
1385
4
1
gregorian
2006
7
1
10
2
online
1
fulltext
fa
برآورد ضرایب اقتصادی صفات تولید شیر و طول عمر در گرایش حداقل هزینه و در محدودیت کل نهاده در سه گاوداری هلشتاین
Estimation of Economic Weights of Milk Yield and Herd Life with Minimized Cost and Restricted Total Input in Three Holestain Dairy Farms
عمومی
Ggeneral
پژوهشي
Research
با استفاده از یک مدل قطعی برای گلههای گاو شیری مطابق با سیستم نرخ گذاری شیر در ایران، معادلات ضرایب اقتصادی تولید شیر، درصد چربی، درصد پروتئین و طول عمر گله در گرایش حداقل هزینه و در محدودیت کل نهاده و برای شرایط بلند مدت یعنی متغیر بودن تمام هزینهها بر حسب واحد گاو برآورد شدند. به وسیله روش شبیه سازی دادهها و اطلاعات سه گله گاو شیری مختلف در کشور، میزان حساسیت ضرایب اقتصادی صفات نسبت به 20 درصد تغییر (کاهش یا افزایش) قیمت علوفه و کنسانتره، هزینههای غذایی و غیر غذایی، قیمت شیر به نرخ دولتی و آزاد، سهم فروش شیر به نرخ دولتی، میانگین تولید شیر، درصد چربی و پروتئین و طول عمر گله بررسی شد. ضرایب اقتصادی تولید شیر در شرایط مبنا در سه گله به ترتیب برابر با: 55/0-، 24/0- و 54/0- ، ضرایب اقتصادی درصد چربی 34- ، 20- و 11- ، ضرایب اقتصادی درصد پروتئین 34- ، 37- و 33- و ضرایب اقتصادی طول عمر گله 37/0- ، 67/0 و 39/0- بود. تأثیر تغییر عوامل مختلف سیستم تولید بر ضرایب اقتصادی صفات در سه واحد گاوداری یکسان نبود. ضرایب اقتصادی تولید شیر، درصد چربی، درصد پروتئین و طول عمرگله به ترتیب به تغییر میانگین تولید شیر، قیمت دولتی شیر و میانگین طول عمرگله بیشترین حساسیت را نشان دادند.
Using a deterministic model for dairy herd according to milk pricing system in Iran, the economic weights of milk production, fat percentage, protein percentage and herd life with minimized cost were identified, while restricted total input and total costs were variable in animal unit. By data simulation and the data obtained from 3 different dairy herds in Iran, the sensitivity of economic values with the assumption of 20% change in forage and concentrate price, forage to concentrate ratio, feed-cost, non-feed cost, base price of milk, free-market price of milk, average milk production, fat percentage, protein percentage and herd life were estimated. In the base condition, the economic weights of milk production, fat and protein percentage and herd life in three herds were -0.55, -0.24, -0.54 -34, -20, -11 -34, -37, -33 -0.37, 0.67, -0.39, respectively. The effect of change in different factors of production system on economic weights of three farms was variable. The economic weights of milk production, fat percentage, protein percentage and herd life had the most sensitivity to change in the average milk productoin, base price of milk and herd life, respectively.
ضرایب اقتصادی، مدل قطعی، تولید شیر، درصد چربی، درصد پروتئین، طول عمر گله، گاوهای شیری هلشتاین
Economic weights, Deterministic model, Milk yield, Herd life, Fat percentage, Protein percentage, Dairy cows.
169
179
http://jstnar.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-551&slc_lang=fa&sid=1
S. A. Mir Mahdavi Chabok
سید ابوالحسن میر مهدوی چابک
00031947532846005588
00031947532846005588
Yes
M. P. Eskandari Nasab
مرادپاشا اسکندری نسب
00031947532846005589
00031947532846005589
No
A. A. Shadparvar
عبدالاحد شادپرور
00031947532846005590
00031947532846005590
No
A. Ghorbani
احمد قربانی
00031947532846005591
00031947532846005591
No