Journal of Water and Soil Science
علوم آب و خاک
jwss
Agriculture
http://jstnar.iut.ac.ir
0
user
2476-3594
2476-5554
10.47176/jwss
fa
jalali
1382
10
1
gregorian
2004
1
1
7
4
online
1
fulltext
fa
تجزیه کیفی و کمّی قندها و اسیدهای آلی غالب در دو رقم سیب درختی سمیرم در طی بستهبندی و انبارمانی با بهرهگیری از دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا (HPLC)
HPLC Analysis of Dominant Sugars and Organic Acids of Two Apple Cultivars from Semirom Region in Packages During Cold Storage
عمومی
Ggeneral
پژوهشي
Research
<p style="DIRECTION: rtl" align="justify">تغییرات قندهای اصلی به اسیدهای آلی دو رقم سیب درختی زرد لبنانی و قرمز لبنانی پس از برداشت از باغهای سمیرم اصفهان با روش دقیق کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) در سه نوع بسته بندی چوبی، کارتونی و پلی اتیلن سوراخ دار و در حین نگهداری به مدت 8 ماه در دمای 0.5+ تا 0.5- درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 90 تا 95 درصد براورد شد. قندهای اصلی ساکارز، گلوکز، فروکتوز و اسیدهای آلی سیتریک و ال مالیک در هر دو رقم شناسایی و اندازه گیری شدند. اعداد به دست آمده با آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی و مقایسه میانگین آزمون چند دامنه ای دانکن تجزیه و تحلیل شدند. ارزیابی قندهای اصلی ساکارز، گلوکز و فروکتوز با دستگاه HPLC نشان داد که قند غالب در هر دو رقم فروکتوز بود و سیب زرد لبنانی ساکارز بیشتر و گلوکز کمتری نسبت به قرمز لبنانی داشت و میزان این سه قند در هر سه نوع بسته بندی و در هر دو نوع رقم با پیشرفت دوره انبارمانی کاهش یافت. ارزیابی اسیدهای آلی سیتریک و ال مالیک نشان داد که اسید آلی غالب در هر دو رقم ال مالیک است. میزان اسید سیتریک در سیب زرد لبنانی در ماه دوم و در سیب قرمز لبنانی در ماه اول در هر سه بسته بندی به حداکثر خود رسید و سپس تا ماه هشتم در هر سه بسته بندی و هر دو رقم حداقل بود. در مجموع بسته بندی پلاستیکی به دلیل تغییرات فیزیکوشیمیایی کمتر، نسبت به دو بسته بندی دیگر در ارجحیت بود و هر دو رقم تا ماه هشتم انبارمانی از لحاظ کیفیت شیمیایی و فیزیکی خوب باقی ماندند.</p>
The changes of main sugars and organic acids of Red delicious and Golden delicious apples from Semirom region in Isfahan Province were determined by high performance liquid chromatography (HPLC). The apples were harvested, graded and packed in three kinds of wood, car-board and perforated polyethylene film packages and stored for eight months at 0<span style="FONT-SIZE: 12pt FONT-FAMILY: "><font face="tahoma,arial,helvetica,sans-serif">±<font size="2">0.5<sup>o</sup>C and 90 to 95% relative humidity for further analysis. Sucarose, glucose and fructose, as well as citric and L-malic acids were detected and quantified in all packed samples. The obtained data were analyzed with factorial experiment in completely randomized design and mean were compared by Duncan<sup>,</sup>s muliple range test. The results showed that fructose was dominant in both cultivars in all packages compared to other sugars. Golden delicious apples contained more sucrose and less glucose than Red delicious.</font></font></span> All sugars decreased in packed apple samples during the storage period. The dominant organic acid of both cultivars was L-malic. Citric acid increased to its maximum level in Red or Golden delicious after one or two months of storage, respectively, and then decreased gradually by the end of storage period. In general, apples kept in perforated polyethylene films exhibited the best physiochemical properties during eight months of cold storage.
انبارمانی سیب درختی، سیب زرد گلدن (سیب زرد لبنانی)، سیب قرمز گلدن (قرمز لبنانی)، کروماتوگرافی با کارایی بالا
High performance liquid chromatography, Apple sugars, Apple organic acids, , Red delicious, Golden delicious, Apple shelf life.
169
184
http://jstnar.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-493&slc_lang=fa&sid=1
Sh. Dokhani
شهرام دخانی
00031947532846005630
00031947532846005630
Yes
R. Beheshti
رویا بهشتی
00031947532846005631
00031947532846005631
No