Journal of Water and Soil Science
علوم آب و خاک
jwss
Agriculture
http://jstnar.iut.ac.ir
0
user
2476-3594
2476-5554
10.47176/jwss
fa
jalali
1382
4
1
gregorian
2003
7
1
7
2
online
1
fulltext
fa
تعیین ترکیب شیمیایی و سطوح مناسب استفاده از ضایعات بوجاری و ماکارونی در جیره غذایی جوجههای گوشتی
Determination of Chemical Composition and Suitable Levels of Wheat Feed Screening and Macaroni Wastes in Broiler Chick Diets
عمومی
Ggeneral
پژوهشي
Research
به منظور بررسی امکان استفاده از ضایعات بوجاری درجه یک و دو و ضایعات ماکارونی، 360 قطعه جوجه گوشتی نژاد لهمن در سن 21 روزگی به 36 گروه 10 قطعهای تقسیم شدند. هر یک از مواد غذایی مورد نظر در سطوح صفر (شاهد)، 15، 30 و 45 درصد در جیرههای آزمایشی تا سن 56 روزگی به جوجهها داده شد. انرژی قابل سوخت و ساز تصحیح شده برای نیتروژن هر یک از مواد غذایی فوق نیز با استفاده از روش پیشنهادی سیبالد تعیین شد. در کل دوره آزمایش بین مصرف خوراک گروه شاهد با گروههای تغذیه شده با ضایعات بوجاری درجه یک و ماکارونی اختلاف معنیدار وجود داشت (05/. > P). استفاده از هر یک از مواد خوراکی مورد آزمایش در مقایسه با گروه شاهد، بر وزن بدن، افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی جوجهها در کل دوره پرورش تأثیر معنیداری نداشت. با این وجود، بهترین ضریب تبدیل غذایی مربوط به گروههایی بود که با جیرههای دارای سطوح مختلف ضایعات ماکارونی و بوجاری درجه یک تغذیه شده بودند. انرژی قابل سوخت و ساز ضایعات ماکارونی و ضایعات بوجاری درجه یک و دو نیز به ترتیب 3700، 3270 و 2870 کیلوکالری در کیلوگرم تعیین شد. به طور کلی، نتایج این آزمایش نشان داد که در طی مراحل مختلف رشد و پایانی جوجههای گوشتی، میتوان از ضایعات بوجاری درجه یک و ماکارونی، به ترتیب تا سطوح 30 و 45 درصد جیره، بدون مشاهده هیچ اثر سوئی بر عملکرد آنها استفاده کرد.
In order to study the nutritive value of grades 1 and 2 wheat feed screening and macaroni wastes as energy resources, 360 21-day-old broiler chicks were divided into 36 groups of 10. In this experiment, each experimental levels of feedstuff was used at 0 (control group), 15, 30 and 45%. In addition, their apparent metabolizable energy (AMEn) was determined by Sibbald’s method. Daily feed intake of chicks fed by diets containing macaroni wastes and grade 1 wheat feed screening for 21 to 56 days of age was significantly lower than that in the control group (P<0.05). In contrast, body weight, daily weight gain and feed conversion had no significant differences during this period. However, in the total experimental period, the best feed conversion belonged to chicks fed with various levels of macaroni wastes and grade 1 wheat feed screening. Apparent metabolizable energy (AMEn) of macaroni wastes and wheat feed screening were 3700, 3270, and 2870 kcal/kg, respectively. According to the results of this experiment, it is possible to use macaroni wastes and grade 1 wheat feed screening at 45% and 30% levels in the diet of broiler chicks, respectively, without any undesirable effects on their performance.
جوجه گوشتی، ضایعات ماکارونی، ضایعات بوجاری (خرده گندم)
Broiler chicks, Macaroni wastes, Wheat feed screening.
161
170
http://jstnar.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-472&slc_lang=fa&sid=1
A. Gheisari
عباسعلی قیصری
00031947532846005141
00031947532846005141
Yes
R. Bahadoran
رامین بهادران
00031947532846005142
00031947532846005142
No
S. S. Tadayonfar
سید سعید تدینفر
00031947532846005143
00031947532846005143
No