Journal of Water and Soil Science
علوم آب و خاک
jwss
Agriculture
http://jstnar.iut.ac.ir
0
user
2476-3594
2476-5554
10.47176/jwss
fa
jalali
1384
4
1
gregorian
2005
7
1
9
2
online
1
fulltext
fa
بررسی شدت آلودگی ارقام گلابی به بیماری آتشک با استفاده از سیستم استاندارد USDA
Study of Fire Blight Severity in Some Pear Cultivars with USDA Standard System
عمومی
Ggeneral
پژوهشي
Research
بیماری آتشک با عامل باکتریایی <em>Erwinia amylovora</em> (Burrill) Winslow et al از بیماریهای مهم و خطرناک درختان میوه دانه دار محسوب میشود که در بعضی نقاط کشور خسارات اقتصادی فراوانی به ترتیب افزایش در درختان به، گلابی و سیب ایجاد نموده است. به منظور تعیین شدت آلودگی 43 رقم گلابی موجود در کلکسیون بخش تحقیقات باغبانی که در شرایط کاملاً طبیعی به بیماری آتشک آلوده شده بودند و نیز بررسی واکنش این ارقام در مقابل بیماری، ارزیابی با استفاده از سیستم استاندارد USDA در کلکسیون مذکور بر روی این ارقام انجام گرفت. در این بررسی، اکثر ارقام در شرایط طبیعی آلوده شده بودند، ولی شدت بیماری به طور معنی داری در بین ارقام تفاوت داشت. با استفاده از این سیستم گروه بندی، ارقام گلابی مورد بررسی در 2 گروه قرار گرفتند. 4/81% از ارقام گلابی به عنوان خیلی حساس و 6/18% دیگر به عنوان نیمه حساس شناسایی شدند. هم چنین برای گروهبندی ارقام گلابی، علاوه بر روش مذکور با استفاده از نرم افزار SPSS ، تجزیه خوشهای (کلاستر) نیز در مورد میانگین کلیه ارقام براساس گروه شدت اکتسابی و با روش فاصله متوسط میانگین جفت گروههای موازنه نشده (UPGMA) انجام گردید و ارقام در سه کلاستر مجزا قرار گرفتند و چنین به نظر می رسد که گروه بندی حاصل از تجزیه خوشهای با سیستم گروهبندی USDA تطابق چندانی ندارد. همچنین بین دو روش ارزیابی شدت آلودگی ارقام گلابی یعنی سیستم استاندارد USDA در شرایط آلودگی طبیعی و ارزیابی مزرعهای با آلودگی مصنوعی هم بستگی معنیداری در سطح احتمال یک درصد دیده شد (83/0-=r).
The fire blight with the bacterial causal agent, <em>Erwinia amylovora</em> (Burrill) winslow <em>etal</em>. is one of the most important diseases of the pome fruits that causes the economical losses to quince, pear and apple productions, respectively, in some parts of country. To determine the infection severity of the 43 raturally infected pear cultivars in collection of karaj horticulture research division and also for studing the reaction of these cultivars against disease, the evaluation was performed by the USDA standard system for these cultivars in collection. In this study, although the most of cultivars had been infected on the natural conditions, but disease severity was significantly different between them. By the USDA system, pear cultivars were divided in the 2 classes. Percentage of pear cultivars in very susceptible and moderately susceptible classes were 81.4 and 18.6 respectively. Also for dividing the pear cultivars, beside of USDA method, SPSS software and the cluster analysis were also by the UPGMA method and cultivars were divided into 3 clusters, but it seems that the classification of cluster analysis did not conform with USDA system. Correlation of I.V.S in the artificial tests and the disease severity by natural infection was very significant (r= -0.83).
آتشک، گلابی، Erwinia amylovora ، USDA system
Pear, Fire blight, Erwinia amylovora , USDA system
159
169
http://jstnar.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-350&slc_lang=fa&sid=1
A. Davoodee
عباس داودی
00031947532846006613
00031947532846006613
Yes
E. Majidi
اسلام مجیدی
00031947532846006614
00031947532846006614
No
H. Rahimian
حشمت الله رحیمیان
00031947532846006615
00031947532846006615
No
M. Valizadeh
مصطفی ولیزاده
00031947532846006616
00031947532846006616
No