Journal of Water and Soil Science
علوم آب و خاک
jwss
Agriculture
http://jstnar.iut.ac.ir
0
user
2476-3594
2476-5554
10.47176/jwss
fa
jalali
1376
1
1
gregorian
1997
4
1
1
1
online
1
fulltext
fa
تخمین چربی حفره بطنی با استفاده از اندازه گیری تری گلیسریدهای پلاسما و رطوبت لاشه در جوجه های گوشتی
Estimation of Abdominal Fat by Plasma Triglycerides and Carcass Dry Matter in Broiler Chicks
عمومی
Ggeneral
پژوهشي
Research
این آزمایش به منظور تعیین رابطه تری گلیسریدهای پلاسما و رطوبت لاشه با میزان چربی حفره بطنی به اجرا در آمد. مسئله بالا بودن چربی لاشه، به ویژه چربی حفره بطنی، به دلیل رشد سریع مرغهای گوشتی یکی از مشکلات مرغداریها محسوب میشود، ضمن این که مورد علاقه مصرف کنندگان نیز نمیباشد. تعداد 600 قطعه جوجه یکروزه گوشتی تجارتی به 40 گروه 15 قطعهای تقسیم شدند و به هر چهار گروه از جوجهها یکی از 10 جیره آزمایشی که در آنها جو در سطوح صفر (گروه شاهد) 5، 10، 20 و 40 درصد جایگزین ذرت شده بود همراه با 4 درصد پیه به مدت 56 روز داده شد. جیرهها با استفاده از پوسته برنج به نحوی فرموله شدند که پروتئین و انرژی آنها یکسان گردیده بود. در سنین 42، 49 و 56 روزگی از هر تکرار، یک قطعه مرغ و یک قطعه خروس انتخاب و پس از خونگیری، درصد لاشه و مقدار چربی حفره بطنی هر لاشه مشخص گردید. نمونههای خون جهت اندازهگیری اجزای پلاسما به آزمایشگاه منتقل شدند. نتایج نشان داد که با افزایش چربی حفره بطنی رطوبت لاشه کاهش یافت. همبستگی چربی حفره بطنی با تری گلیسرید پلاسما معنیدار و مثبت ولی با رطوبت لاشه معنیدار و منفی بود. معادلات رگرسیون به دست آمده نشان داد که از چربی تری گلیسرید پلاسما و رطوبت لاشه میتوان چربی حفره بطنی و نهایتاً چربی لاشه را تخمین زد. معادلات نشان داد که استفاده از چند معیار در تخمین چربی حفره بطنی بهتر از استفاده از یک معیار میباشد.
This experiment was carried out to determine the relationship of plasma triglycerides and carcass dry matter with abdominal fat. One of the problems of broiler is carcass fatness, especially abdominal fat due to rapid growth of broilers which is not the consumer preference. Six hundred one-day-old commercial broiler chicks (Lohman) were divided into 40 groups, 15 chicks per group. Each one of the 10 experimental diets, in which barley was substituted for corn at levels of 0, 5, 10, 20 and 40%, was fed to 4 groups of chicks for 56 days. All diets were isoenergetic and isonitrogenous. Rice hulls was used to make diets isoenergetic. At days 42, 49 and 56, one male and one female were selected from each pen and after blood sampling, the birds were killed, eviscerated and percentages of carcass and amount of abdominal fats were measured. Blood samples were used to determine plasma triglycerides, cholesterol and total lipids. The results showed that increasing abdominal fat reduced carcass moisture content. Correlation between abdominal fat and plasma triglycerides was positive and significant (p<0.05). Correlation between abdominal fat and carcass moisture was negative and significant (P<0.01). The regression equations indicated that abdominal fat can be estimated from plasma triglycerides and carcass moisture content. The equations also indicated that using several parameters for estimating abdominal fat is better than single parameter estimation.
چربی حفره بطنی ، رطوبت لاشه ، تری گلیسرید پلاسما ، جوجه گوشتی
Abdominal fat, Carcass dry matter, Plasma triglycerides, Broiler chicks
31
41
http://jstnar.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-273&slc_lang=fa&sid=1
Javad
Pour-Reza
جواد
پوررضا
00031947532846007093
00031947532846007093
Yes