Journal of Water and Soil Science
علوم آب و خاک
jwss
Agriculture
http://jstnar.iut.ac.ir
0
user
2476-3594
2476-5554
10.47176/jwss
fa
jalali
1388
1
1
gregorian
2009
4
1
13
47
online
1
fulltext
fa
اثر مصرف فراورده فرعی پسته بر قابلیت هضم ظاهری مواد مغذی، فعالیت نشخوار و عملکرد گاوهای هلشتاین در اوایل دوره شیردهی
The Effect of Pistachio by-Product on Nutrient Apparent Digestibility, Rumination Activity and Performance of Holstein Dairy Cows in Early Lactation
عمومی
Ggeneral
پژوهشي
Research
٥٧ روز شیر دهی ، و میانگین تولید ± ٦٣٤ کیلوگرم وزن زنده، ٦ ± در ا ین آزمایش از هشت رأس گاو اصیل هلشتاین چند شکم زایش با ٤٤ ٤ با ٢ تکرار، هر دوره ٢١ روز ( ١٤ روز عادت پذیری و × ٤٧ کیلوگرم استفاده شد . آزمایش در قالب طرح مربع لاتین ٤ ± شیر روزانه ٣ ١٥ درصد ( ١٠ درصد و ٤ ( ٥ درصد، ٣ ( ٧ روز رکورد برداری )، انج ام گرفت . جیره های آزمایشی شامل ١) صفر درصد (جیره شاهد )، ٢ فراورده فرعی پسته در ماده خشک جیره بودند، که فراورده فرعی پسته جایگزین سیلاژ ذرت در جیره شاهد شدند . متابولی ت های خونی ٢ ساعت پس از مصرف خوراک )، مصرف ماده خشک روزان ه، تولی د شیر روزانه و درصد ترکیبات آن به طور معنی داری تحت تأثیر تیمارها ) با افزایش سطح فراورده فرعی (FCM) و تصحیح شده بر اساس ٤ درصد چربی (ECM) قرار نگرفتند . تولید شیر تصحیح شده اقتصادی هم چنین با .(P<٠/ در تیمار ۴ نس بت به سایر تیمارها معنی دار بود ( ٠٥ ECM پسته در جیره به طور خطی کاهش یافتند، به طوری که کاهش با یک روند خطی کاهش یافتند و ADF و NDF ، افزایش سطح فراورده فرعی پسته در جیره، قابلیت هضم ظاهری ماده خشک، ماده آلی زمان فعالیت نشخوار و جویدن نیز به تنهایی یا به ازای مصرف روزانه ماده .(P<٠/ این کاهش در تیمار ٤ نسبت به تیمار ٣ معنی دار شد ( ٠٥ با افزایش سطح فراورده فرعی پسته در جیره ب ه صورت خطی و در تیمار ٤ نسبت به تیمار ٣ ب ه طور ADF خشک، دیواره سلولی یا با توجه به نتایج این آزمایش، ب ه نظر م یرسد این خوراک نم ی تواند جایگزین کا ملی برای بخش .(P<٠/ معنی داری کاهش یافتند ( ٠٥ علوف های جیره باشد، اما همراه با سایر علوف ههای خو شخوراک تا سطح ١٠ درصد ماده خشک جیره می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
Eight multiparous Holstein dairy cows with 634±44 BW, 57±6 DIM, and 46.7±3.1 kg daily milk yield were assigned to a duplicated 4×4 Latin square design for 21-day periods (adaptation, 14d sample collection, 7d). The treatment diets were: 1) no pistachio by-product (control), 2) 5% of pistachio by-product, 3) 10% pistachio by-product and 4) 15% pistachio by-product. Corn silage in control diet was replaced with pistachio by-product. The blood metabolites (2h after feeding), DMI, daily milk yield and milk compositions were not affected by the treatment diets. The economically corrected milk (ECM) and fat corrected milk (FCM) were decreased linearly by increasing pistachio by-product in the diet (P<0.1). By increasing the by-product level in the diet, digestibility of DM, OM, NDF and ADF were decreased linearly (P<0.05). Daily rumination and chewing activity alone or per DMI, NDFI or ADFI were linearly decreased when the by-product level increased in the diet (P<0.1). The results showed that the pistachio by-product does not seem to be suitable for complete replacing of the roughages in the diet and it can be used as a part of forage in the diet up to 10% of DMI.
فراورده فرعی پسته، شیر تصحیح شده اقتصادی، قابلیت هضم ظاهری، نشخوار
Pistachio by-product, Economically corrected milk, Digestibility, Rumination.
167
179
http://jstnar.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-423-1&slc_lang=fa&sid=1
A
Bohloli
عطیه
بهلولی
00031947532846009749
00031947532846009749
No
A
Naserian
عباسعلی
ناصریان
naserian@um.ac.ir
00031947532846009923
00031947532846009923
Yes
R
Valizadeh
رضا
ولی زاده
00031947532846009924
00031947532846009924
No
F
Eftekhari
فریدون
افتخاری شاهرودی
00031947532846009925
00031947532846009925
No