Journal of Water and Soil Science
علوم آب و خاک
jwss
Agriculture
http://jstnar.iut.ac.ir
0
user
2476-3594
2476-5554
10.47176/jwss
fa
jalali
1388
1
1
gregorian
2009
4
1
13
47
online
1
fulltext
fa
اثر مکمل ال کارنیتین بر فراسنج ههای خونی و رشد ماهی قز لآلای رنگی نکمان(Oncorhynchus mykiss)
Effects of Supplemental Dietary L-Carnitine on Blood Biochemical Parameters and Growth of Rainbow Trout (Oncorhynchus mykiss)
عمومی
Ggeneral
پژوهشي
Research
به منظور بررسی اثر ال کارنیتین بر رشد و برخی فراسنجه های (پارامترهای ) خونی ماهی قز ل آلای رنگین کمان پرواری، آزمایشی با ۱۳۰ گرم به مدت ۸ هفته انجام گرفت . ماهی های آزمایشی در یک طرح کاملاً تصادفی به ۹ گروه ۱۶ ± ۱۴۴ قطعه ماهی با میانگین وزنی ۵ قطعه ای در ۳ تیمار و سه تکرار تقسیم شدند . تیمارهای آزمایشی شامل سه سطح صفر، ۱ و ۲ گرم مکمل ال کارنیتین در کیلوگرم جیره بود . نتایج نشان داد که میزان رشد ویژه، وزن کل بدن، افزایش وزن و نسبت بازده پروتئین در سطح یک گرم ال کارنیتین در کیلوگرم جیره به طور مشابه ضریب تبدیل غذایی نیز در اثر مصرف ال کارنیتین در سطح یک گرم، در مقایسه با جیره .(P<۰/ افزایش معنی دار یافت ( ۰۵ و چربی خام (P<۰/ شاهد بهبود نشان داد . در همین سطح از ال کارنیتین جیره، میزان پروتئین خام گوشت فیله ماهی افزایش معن یدار ( ۰۵ در م قایسه با جیره شاهد نشان داد . کلسترول، پروتئین تام، گلوبولین و آلبومین سرم خون نیز در پایان (P<۰/ آن کاهش معنی داری ( ۰۱ در حالی که میزان گلوکز خون تحت تأثیر ال کارنیتین قرار نگرفت . (P<۰/ آزمایش تحت تأثیر ال کارنیتین جیره افزایش معنی دار یافت ( ۰۵ مکمل ال کارنیتین سبب کاهش شاخص چربی محوط ه شکمی و افزایش شاخص کبدی شد . در مجموع نتایج این تحقیق نشان داد که افزودن یک گرم ال کارنیتین به هر کیلوگرم از جیره غذایی ماهی قزل آلای رنگین کمان سبب بهبود بازده و عملکرد ماهی در دوره رشد م یشود.
In order to study the effects of L-carnitine on performance and some blood biochemical parameters of rainbow trout, the present experiment was conducted with 144 fish (130±5 g) for 8 weeks. In a completely randomized design, the experimental fish were divided into 9 groups with 3 treatments and 3 replicates and 16 fish in each group. Levels of L-carnitine supplements were 0 (control), 1 and 2 g per kg of diet. Results indicated that specific growth rate (SGR), total body weight, weight gain and protein efficiency ratio (PER) were significantly increased by 1g/kg L-carnitine supplements (P<0.05). L-Carnitine also improved feed conversion ratio (FCR) of fish. Crude protein of fish fillet was increased, but its crude fat was reduced at 1g/kg L-carnitine treatment. Similarly, cholesterol, total protein, albumin and globulin of fish blood serum were significantly (P<0.05) increased by the same levels of L-carnitine in the diet, however, blood glucose level remained unchanged. L-Carnitine reduced visceral fat index and increased hepatosomatic index. In conclusion, the results of the present study indicated that the addition of 1g L-carnitine per kg of diet could improve the performance of rainbow trout at grower stage.
ال کارنیتین تارترات، ضریب تبدیل غذایی، پروتئین، قز لآلای رنگی نکمان
L-Carnitine tartrate, Feed conversion ratio, Protein, Rainbow trout.
105
116
http://jstnar.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-418-1&slc_lang=fa&sid=1
M
Jalali Hajiabadi
سید محمد علی
جلالی حاجی آبادی
fish.nutritionist@gmail.com
00031947532846009745
00031947532846009745
Yes
A
Sadeghi
علی اصغر
صادقی
00031947532846009911
00031947532846009911
No
N
Mahbobi sofiani
نصرالله
محبو بی صوفیانی
00031947532846009912
00031947532846009912
No
M
CHamani
محمد
چمنی
00031947532846009913
00031947532846009913
No
GH
Riazi
غلامحسین
ریاضی
00031947532846009914
00031947532846009914
No