Journal of Water and Soil Science
علوم آب و خاک
jwss
Agriculture
http://jstnar.iut.ac.ir
0
user
2476-3594
2476-5554
10.47176/jwss
fa
jalali
1379
7
1
gregorian
2000
10
1
4
3
online
1
fulltext
fa
اثر جای گزینی جو و ارزن به جای ذرت، بر میزان رشد و ضریب تبدیل خوراک در ماهی کپور معمولی <span dir=ltr>(<i>Cyprinus carpio</i>, L.)</span>
Effect of Substituting Barley and Millet Diets for Corn on Growth and Feed Conversion Ratio of Common Carp (<i>Cyprinus carpio</i>, L.)
عمومی
Ggeneral
پژوهشي
Research
<p>با توجه به اهمیت و نقش تغذیه در پرورش آبزیان بر ویژگیهایی نظیر میزان رشد و ضریب تبدیل خوراک، تاثیر غلاتی چون ذرت، و ارزن بر برخی از صفات کمی در ماهی کپور معمولی مورد آزمایش قرار گرفت. بر این اساس، 540 قطعه بچه ماهی کپور معمولی با میانگین وزنی 9±70 گرم انتخاب و در 27 قفس (هر قفس 20 قطعه ماهی) به طور تصادفی رها شدند، و پس از دو هفته سازگاری، به مدت هشت هفته مورد آزمایش قرار گرفتند.</p><p> جیرههای آزمایشی شامل جیره شاهد (حاوی ذرت) و جیرههای حاوی جو و ارزن که درسطوح 25، 50، 70 و 100 درصد جایگزین ذرت در جیره شاهد شدند (جمعاً 9 جیره)، در قالب طرح بلوکهای کاملاً تصادفی با سه تکرار مورد بررسی قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده نشان داد که استفاده از جو و ارزن در جیره، نسبت به ذرت افزایش وزن بیشتری ایجاد کرد. بیشترین اقزایش وزن را جو با سطح جایگزینی 50 درصد، و کمترین افزایش وزن را ارزن با سطح 100 درصد جایگزینی به جای ذرت در جیره شاهد به خود اختصاص داد. لیکن تفاوت آنها با جیره شاهد (ذرت) معنیدار نبود (05/0 < P). بیشترین میزان رشد ویژه را جیرههای حاوی جو باسطح جایگزینی 50 و 100 درصد به جای ذرت نشان دادند. از لحاظ ضریب تبدیل خوراک، جیرههای مختلف جو و ارزن بازده بهتری نسبت به جیره شاهد نشان دادند. جیره حاوی جو با 100 درصد جایگزینی به جای ذرت در جیره شاهد بهترین بازده تبدیل خوراک را داشت. ولی این ختلاف معنیدار نبود. به طور کلی، نتایج نشان داد که عملکرد جو بهتر از ذرت و ارزن، و عملکرد ارزن بهتر از ذرت است. این نتایج نشان میدهد که جو و ارزن میتوانند به عنوان منبع جایگزینشونده مناسب برای ذرت وارداتی در جیرههای ماهی کپور توصیه شوند. </p>
<p>The present experiment evaluates the effects of some carbohydrate sources (corn, barley and millet) and the replacement of corn with different levels (0, 25, 50, 75, 100%) of barley and millet on the performance of common carp (<span style="font-style: italic">Cyprinus carpio </span>L.). In a completely randomized block design, 540 grower fish with an average body weight of 70 gr, were divided into 27 groups, 20 fish per group. Nine different diets were used and each diet was assigned to triplicate groups of fish for eight weeks. </p><p>Analyses of data showed that the replacement of corn by barley and millet resulted in a higher weight gain. The highest and lowest weight gains were observed with diets having 50 percent barley and 100 percent millet substitutions, respectively, although the differences with the control diet were not significant. Diets with 50 and 100 percent barley for corn substitutions showed a greater specific growth rate (SGR). As for the food conversion ratio (FCR), all the diets having barley and millet, irrespective of substitution levels, showed a better FCR relative to the control diet. However, the diet with 100 percent barley substitution had the best FCR, but no significant differences were observed (P>0.05) with the control diet. In general, the performance of barley was better than that of corn and millet, and millet was relatively better than corn. However, these results indicate that barley and millet can be suitable replacements for imported corn in diets used for common carp. </p>
تغذیه ماهی ، کپور ، رشد، ضریب تبدیل خوراک
Fish diet, Common carp, Cyprinus carpio L., Growth, Feed conversion ratio.
89
97
http://jstnar.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-104&slc_lang=fa&sid=1
S.K.
Allameh Fani
سید کمال الدین
علامه فانی
00031947532846007719
00031947532846007719
Yes
N.
Mahboobi Soofiani
نصرالله
محبوبی صوفیانی
00031947532846007720
00031947532846007720
No
J.
Pourreza
جواد
پوررضا
00031947532846007721
00031947532846007721
No
A.
Esteki
عباس علی
استکی
00031947532846007722
00031947532846007722
No