AU - SH.Zeinodin, M AU - Tadyoni, M AU - Dokhani, SH AU - Soleymanian zad, S TI - Exo-Polysaccharide Production of Lactic Acid Bacteria (LAB) and its Effects on Physical Properties of Some Traditional and Industrial Yoghurt Samples of Isfahan PT - JOURNAL ARTICLE TA - JSTNAR JN - JSTNAR VO - 13 VI - 48 IP - 48 4099 - http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-1000-fa.html 4100 - http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-1000-fa.pdf SO - JSTNAR 48 AB  - ترشح پلی ساکاریدهای خاص توسط برخی باکتر ی های اسید لاکتیک، حین فرایند تخمیر، باعث بهبود و یژگی های حسی و پایداری محصولات تخمیری ازجمله ماست می شود. هدف از این مطالعه اندازه گیری مقدار پلی ساکاریدهای مترشحه در چند نمونه ماست سنتی و ماست های تولید شده از : S و 2 S صنعتی و بررسی اثر این ترکیب برخصو صیات فیزیکی محصول می باشد. سه نمونه ماست سنتی ( 1 با هم مقایسه شدند. نتایج به دست آمده نشان داد (I) تولید شده از شیر گاو ) و یک نمونه صنعتی : G مخلوط شیر گاو و گوسفند و ماست مقدار ،pH ، بین نمونه های آزمایش شده تفاوت معنی داری به لحاظ ویژگ ی های فیزیکی و شیمیایی شامل مقدار چربی، ماده خشک غیر چرب پلیساکاریدهای مترشحه، گرانروی، کشداری و حساسیت به آب اندازی وجود دارد . بررسی آماری نمون ه ها در قالب طرح کاملاً تصادفی در .(P CP - IRAN IN - LG - eng PB - JSTNAR PG - 207 PT - Research YR - 2009