TY - JOUR JF - JSTNAR JO - jwss VL - 7 IS - 3 PY - 2003 Y1 - 2003/10/01 TI - Some Physico-chemical Characteristics of Tea-seed Oil TT - بررسی برخی خواص فیزیکی و شیمیایی روغن بذر چای N2 - در این پژوهش برخی خواص فیزیکی و شیمیایی روغن بذر چای ایرانی ‌(رقم لاهیجان) بررسی، و با ویژگی‌های روغن‌های استحصالی از دانه آفتاب‌گردان (رقم فارس) و میوه زیتون (رقم گیله زیتون) از نظر درصد اسیدهای چرب، عدد پراکسید، عدد یدی، عدد صابونی و مدت زمان ماندگاری مقایسه شد. هم‌چنین، روغن بذر چای در دو سطح پنج و ده درصد، به روغن‌های آفتاب‌گردان و زیتون افزوده شد و ماندگاری آنها با شاهد مقایسه گردید. نتایج نشان داد که روغن بذر چای از نظر خواص تغذیه‌ای و پایداری، روغنی مناسب است. آزمایش ماندگاری این روغن‌ها در دمای 63 درجه سانتی‌گراد نشان داد که ماندگاری روغن بذر چای بیش از آفتاب‌گردان و در حد ماندگاری روغن زیتون است. ضمناً ماندگاری روغن آفتاب‌گردان در حالت مخلوط با روغن بذر چای افزایش می‌یابد. SP - 173 EP - 183 AU - D. Ataii, AU - M. A. Sahari, AU - M. Hamedi, AD - KW - Tea-seed oil KW - Sunflower oil KW - Olive oil KW - Shelf-life KW - Physico-chemical characteristics. UR - http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-453-fa.html ER -