%0 Journal Article %A S. Farrahi-Ashtiani, %A M. Mahdiyeh, %A I. Nahvi, %T The Effects of Salinity, Phosphate Deprivation and Eosin on Growth and Astaxanthin Production in Unicellular Green Alga, Haematococcus Pluvialis %J Journal of Water and Soil Science %V 6 %N 2 %U http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-186-fa.html %R %D 2002 %K Salinity, Phosphate deprivation, Astaxanthin, Eosin, Haematococcus phuvialis , %X این پژوهش به منظور بررسی چگونگی افزایش تولید کتوکاروتنویید آستاگزانتین در جلبک سبز هماتوکوکوس پلوویالیس، تأثیر شوری، ائوزین و کمبود فسفات بر میزان رشد و تولید آستاگزانتین انجام شده است. آزمایش‌های لازم، تحت شرایط سترون در اطاقک رشد با دمای 20 درجه سانتی‌گراد صورت گرفته است. نتایج نشان می‌دهد که شوری، کمبود فسفات و مصرف ائوزین کیست‌زایی را تحریک می‌کند، و هم‌زمان تشکیل آستاگزانتین و میزان وزن خشک جلبک افزایش می‌یابد. با افزودن هیستیدین به محیط کشت، به عنوان یک خاموش کننده اکسیژن یکتایی، تشکیل آستاگزانتین نیز تحت شرایط کمبود فسفات کاهش می‌یابد. از این رو، می‌توان گفت شاید انباشته شدن آستاگزانتین در جلبک به پاسخ‌های آنتی اکسیداتیو آن مربوط باشد، که زنده‌مانی سلول‌های جلبک را تحت شرایط دشوار محیطی افزایش می‌دهد. %> http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-186-fa.pdf %P 201-213 %& 201 %! %9 Research %L A-10-2-186 %+ %G eng %@ 2476-3594 %[ 2002