%0 Journal Article %A Heydari Soreshjani, S. %A Shayannejad, M. %A Naderi, M. %A Haghighati, B. %T Effect of Different Levels of Irrigation on Qualitative and Quantitative Properties of Corn (Cultivar NS) and Determination of the Optimum Depth of Irrigation in Water Shortage Conditions %J Journal of Water and Soil Science %V 19 %N 73 %U http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-3141-fa.html %R 10.18869/acadpub.jstnar.19.73.125 %D 2015 %K Water use efficiency, production function, quantitative and qualitative properties, different levels of irrigation water, optimal irrigation depth., %X این پژوهش به‌منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف آبیاری بر عملکردکمی و کیفی و تعیین عمق بهینه آبیاری ذرت علوفه‌ای در منطقه شهرکرد، در قالب ‌بلوک‌های کامل تصادفی با 7 تیمار شامل 40، 55، 70، 85، 100، 115 و 130 درصد کمبود رطوبت خاک در3 تکرار به‌روش آبیاری جویچه‌ای انجام شد. تأثیر سطوح مختلف آبیاری بر عملکرد، بهره‌وری مصرف آب، درصد ماده خشک، ارتفاع و قطر میانه ساقه و قطر، طول و وزن بلال معنی‌دار بود. سطوح مختلف آب آبیاری تأثیر معنی‌داری روی درصد پروتئین و درصد روغن دانه نداشت، اما تأثیرش بر درصد فیبر بوته معنی‌دار بود. با افزایش عمق آبیاری میزان، طول ساقه، وزن بلال و درصد فیبر بوته افزایش یافت. کمترین و بیشترین عملکرد ذرت به‌ترتیب مربوط به سطوح آبیاری 40 و 130 درصد آبیاری کامل به‌ترتیب برابر با 1/43 و 1/88 تن در هکتار بود. بیشترین و کمترین میزان بهره‌وری مصرف آب نسبت به عملکرد محصول تازه، به‌ترتیب مربوط به تیمارهای 55 و130درصد آبیاری کامل و به‌ترتیب برابر 17/16 و 1/10 کیلوگرم در مترمکعب بود. نتایج آنالیز اقتصادی نشان داد که عمق آب مصرفی بهینه برای ذرت علوفه‌ای در شهرکرد 5/582 میلی‌متر می‌باشد که معادل 86 درصد عمق آبیاری کامل است. %> http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-3141-fa.pdf %P 125-138 %& 125 %! %9 Research %L A-10-1-156 %+ 1. Dept. of Irrigation, Faculty of Agric., Isf. Univ. of Technol., Isfahan, Iran. %G eng %@ 2476-3594 %[ 2015