جلد 21، شماره 1 - ( علوم آب و خاک - علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی- بهار 1396 )                   جلد 21 شماره 1 صفحات 265-277 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.jstnar.21.1.265

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ebrahimi Dorche E, khalaji M, Hasheminejad H. Water quality assessment of Zayande rood lake dam using water qualitative index in the 1392. JWSS. 2017; 21 (1) :265-277
URL: http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-3173-fa.html
ابراهیمی درچه عیسی، خلجی مهتاب، هاشمی نژاد هستی. ارزیابی کیفیت آب دریاچه سد زاینده رود با استفاده از شاخص کیفی آب در سال 1392. مجله علوم آب و خاک. 1396; 21 (1) :265-277

URL: http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-3173-fa.html


دانشیار دانشگاه صنعتی اصفهان
چکیده:   (896 مشاهده)

مطالعات زیستی و بوم­شناختی منابع آب از  مباحث اساسی‌ در تحقیقات و بررسی‌های علمی مربوط به آن محسوب می‌شود. ارزیابی کیفی منابع آب در سال­های اخیر همزمان با کاهش کمیت آن­ از اهمیت بسیاری برخوردار گردیده است. دریاچه سد زاینده­رود به عنوان مهمترین منبع تامین آب آشامیدنی و کشاورزی جمعیت کثیری از ساکنان استان‌های چهارمحال­وبختیاری، اصفهان و استان­های همجوار از جایگاه ویژه­ای برخوردار است. به منظور ارزیابی کیفیت آب، تعداد 5 ایستگاه نمونه برداری در نقاط مختلف این دریاچه انتخاب و با تناوب 45 روز یکبار در طی سال 1392 اقدام به نمونه برداری از اعماق مختلف آب گردید. فراسنجه­های فیزیکی و شیمیایی شامل؛ اکسیژن محلول، نیترات، نیتریت، آمونیوم، سختی، pH، EC، TDS و BOD5 اندازه گیری شد و شاخص­کیفیت آب (WQI) در ایستگاه‌ها و مراحل مختلف نمونه برداری محاسبه شد. درمجموع نتایج حاصل، کیفیت آب دریاچه سد زاینده رود را با استفاده از شاخص WQI و براساس شرایط موجود در تمام طول سال در طبقه خوب (50-100 ) قرار داد. با این حال روند تغییرات مشاهده شده در دامنه فوق بخصوص در فصل تابستان و بخش­هایی از دریاچه نگران کننده بوده و دقت نظر بیشتر در مدیریت حوزه آبخیز سد و پایش مستمر آن را طلب می­کند.

واژه‌های کلیدی: WQI، سدچادگان، BOD5، زاینده‌رود، مواد مغذی
متن کامل [PDF 492 kb]   (263 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومی
دریافت: ۱۳۹۴/۱۰/۱۱ | پذیرش: ۱۳۹۵/۶/۷ | انتشار: ۱۳۹۶/۳/۱۷

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علوم آب و خاک - علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی - Isfahan University of Technology می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | JWSS - Isfahan University of Technology

Designed & Developed by : Yektaweb