[صفحه اصلی ]     [ English ]  
:: صفحه اول :: ثبت نام :: برقراری ارتباط :: جستجودرپایگاه :: آرشیو :: آخرین شماره :: پرسش و پاسخ :: English ::
:: جلد 12، شماره 46 - ( (لف)-زمستان 1387 ) ::
برگشت به فهرست نشریات جلد 12 شماره 46 صفحات 205-218
XML بررسی فاکتورهای کیفی در تبدیل رطب واریته کبکاب به خرما با استفاده از خشک کن لایه نازک Print

[English Abstract]
نویسندگان: عسگر فرحناکی ، غلامرضا مصباحی ، حامد عسکری
چکیده:   (14987 مشاهده)
خرما محصولی بسیار ارزشمند و مغذی است که در صورت فرآوری مناسب می‌تواند جزء اصلی‌ترین اقلام صادراتی ایران قرار گیرد. در این پژوهش با هدف بهبود و تسریع فرایند تبدیل رطب به خرما از یک خشک‌کن لایه نازک برای خشک کردن رطب واریته کبکاب استفاده شد. نمونه‌های رطب تحت تأثیر جریان هوای گرم در 5 سطح دمایی (56 ،66 ،76، 86، ˚C 96) خشک شدند و در طول زمان خشک کردن تغییرات در فاکتورهایی مانند میزان رطوبت، وزن، pH، رنگ، بافت و چگالی محصول مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد که در محدوده‌های دمایی پایین (56 و ˚C 66)، سرعت خشک کردن پایین و زمان خشک کردن طولانی و غیر اقتصادی است و در محدوده‌های دمایی بالا (86 و ˚C 96) گرچه سرعت خشک کردن بالاست، اما فاکتورهای کیفی محصول به ویژه رنگ و بافت نامناسب‌تر هستند. لذا دمای (˚C 76) برای خشک کردن رطب قابل توصیه می‌باشد. بررسی روند خشک کردن در دماهای مورد بررسی نشان داد که محدوده رطوبت 27-24 درصد (برپایه خشک) را می‌توان به عنوان رطوبت بحرانی خشک کردن این نوع رطب به حساب آورد. از طرف دیگر با بررسی بافت نمونه‌ها حین خشک کردن این نتیجه‌گیری حاصل شد که در رطوبت‌های بالای 30% (بر پایه خشک)، بافت محصول چندان تحت تأثیر تغییرات رطوبت نیست در حالی که در رطوبت‌های کمتر از حد مذکور حتی کاهش اندک در میزان رطوبت، سفتی نامطلوب را در محصول سبب می‌شود.
واژه‌های کلیدی: رطب، واریته کبکاب، خشک کن کابینی، سرعت خشک شدن، رطوبت بحرانی، بافت،
متن کامل [PDF 272 kb]   (894 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومی
نحوه استناد به مقاله
Download citation data for: BibTeX | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks |  
Send citation data to: CiteULike | RefWorks |
Farahanaki A, Mesbahi G, Askari H. Thin Layer Drying of Routab (var. Kabkaab) to Tamar and Monitoring Its Quality Parameters . JWSS - Isfahan University of Technology. 2009; 12 (46) :205-218
URL http://jstnar.iut.ac.ir/article-1-1119-fa.html
فرحناکی عسگر، مصباحی غلامرضا، عسکری حامد. بررسی فاکتورهای کیفی در تبدیل رطب واریته کبکاب به خرما با استفاده از خشک کن لایه نازک. مجله علوم آب و خاک - علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی - Isfahan University of Technology. 1387; 12 (46) :205-218
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >
 
برگشت به فهرست نشریات جلد 12، شماره 46 - ( (لف)-زمستان 1387 )
مجله علوم آب و خاک - علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی  - Isfahan University of Technology JWSS - Isfahan University of Technology
Static site map - Persian site map - English site map - Created in 0.155 seconds with 772 queries by AWT YEKTAWEB 2958