[صفحه اصلی ]     [ English ]  
مجله علوم آب و خاك - علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی  - Isfahan University of Technology awt-yekta JWSS - Isfahan University of Technology
:: صفحه اول :: ثبت نام :: برقراری ارتباط :: جستجودرپایگاه :: آرشیو :: آخرین شماره :: پرسش و پاسخ :: English ::
:: جلد 12, شماره 46 - ( (لف)-زمستان 1387 ) ::
برگشت به فهرست نشریات جلد 12 شماره 46 صفحات 205-218
XML بررسی فاکتورهای کيفی در تبديل رطب واريته کبکاب به خرما با استفاده از خشک کن لايه نازک Print

[English Abstract]
نویسندگان: عسگر فرحناکی*، غلامرضا مصباحی ، حامد عسکری
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومی
چکيده مقاله:
خرما محصولی بسيار ارزشمند و مغذی است که در صورت فرآوری مناسب می‌تواند جزء اصلی‌ترين اقلام صادراتی ايران قرار گيرد. در اين پژوهش با هدف بهبود و تسريع فرايند تبديل رطب به خرما از يک خشک‌کن لايه نازک برای خشک کردن رطب واريته کبکاب استفاده شد. نمونه‌های رطب تحت تأثير جريان هوای گرم در 5 سطح دمايی (56 ،66 ،76، 86، ˚C 96) خشک شدند و در طول زمان خشک کردن تغييرات در فاکتورهايی مانند ميزان رطوبت، وزن، pH، رنگ، بافت و چگالی محصول مورد بررسی و ارزيابی قرار گرفت. نتايج نشان داد که در محدوده‌های دمايی پايين (56 و ˚C 66)، سرعت خشک کردن پايين و زمان خشک کردن طولانی و غير اقتصادی است و در محدوده‌های دمايی بالا (86 و ˚C 96) گرچه سرعت خشک کردن بالاست، اما فاکتورهای کيفی محصول به ويژه رنگ و بافت نامناسب‌تر هستند. لذا دمای (˚C 76) برای خشک کردن رطب قابل توصيه می‌باشد. بررسی روند خشک کردن در دماهای مورد بررسی نشان داد که محدوده رطوبت 27-24 درصد (برپايه خشک) را می‌توان به عنوان رطوبت بحرانی خشک کردن اين نوع رطب به حساب آورد. از طرف ديگر با بررسی بافت نمونه‌ها حين خشک کردن اين نتيجه‌گيری حاصل شد که در رطوبت‌های بالای 30% (بر پايه خشک)، بافت محصول چندان تحت تأثير تغييرات رطوبت نيست در حالی که در رطوبت‌های کمتر از حد مذکور حتی کاهش اندک در ميزان رطوبت، سفتی نامطلوب را در محصول سبب می‌شود.
واژه‌های کلیدیرطب، واريته کبکاب، خشک کن کابينی، سرعت خشک شدن، رطوبت بحرانی، بافت،
متن كامل [PDF 272 kb]
نحوه استناد به مقاله
Download citation data for: BibTeX | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks |  
Send citation data to: CiteULike | RefWorks |
Farahanaki A, Mesbahi G, Askari H. Thin Layer Drying of Routab (var. Kabkaab) to Tamar and Monitoring Its Quality Parameters . JWSS - Isfahan University of Technology. 2009; 12 (46) :205-218
URL http://jstnar.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-359-3&slc_lang=fa&sid=1
فرحناکی عسگر، مصباحی غلامرضا، عسکری حامد. بررسی فاکتورهای کيفی در تبديل رطب واريته کبکاب به خرما با استفاده از خشک کن لايه نازک. مجله علوم آب و خاك - علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی - Isfahan University of Technology. 1387; 12 (46) :205-218
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >
 
برگشت به فهرست نشریات جلد 12, شماره 46 - ( (لف)-زمستان 1387 )
مجله علوم آب و خاك - علوم و فنون کشاورزی و منابع طبیعی  - Isfahan University of Technology JWSS - Isfahan University of Technology
Static site map - Persian site map - English site map - Created in 0.161 seconds with 661 queries by AWT YEKTAWEB 2.4.7.9